PiotrG napisał(a):
|
No a z czyjej k*wa? Wisła go projektowała? Wisła odpowiada za budowę?
|
1q2 napisał(a):
|
A co ma klub do projektu?To jest miejska inwestycja, na miejskim terenie - ja nie wiem czy Wisła miała w ogóle jakiekolwiek możliwości by robić swoje analizy projektu
|
Zapewne się zgodzicie, że to Wisła jest głównym użytkownikiem stadionu i dla Wisły nowy stadion jest najważniejszym źródłem przychodów?
Skoro tak, to dlaczego Wisła się nie włączyła aktywnie w stadium projektowania stadionu?
Dlaczego nikt na bieżąco nie nadzoruje budowy i nie reaguje z wyprzedzeniem na problemy?
Przecież o takich rzeczach jak:
- telebim zasłaniający pracę głównej kamery
- innowacyjny wyjazd na kosiarki po środku trybuny (a przez to brak możliwości sprzedaży jednych z najatrakcyjniejszych miejsc na stadionie przez X lat!)
- słupkach monitoringu umieszczonych w polu ławki rezerwowych
powinien zawczasu alarmować klub. Przecież to Wisła przyprowadziła Obtułowicza, który nie ma doświadczenia w budowie stadionów. Tym bardziej nie może o tym wiedzieć ZiKiT, który nadzoruje drogi, czy Mostostal, który buduje to co ma zaprojektowane.
Dlaczego w Legii za własne pieniądze dało się zaprojektować stadion i przekazać miastu do wykonania? Co więcej za własne pieniądze tam wynajęto inspektora nadzoru, do bieżącego monitorowania budowy i reagowania z wyprzedzeniem na ewentualne problemy. Czy pomyśleliście dlaczego ich nie zaskoczył problem zmiany przepisów ppoż i nie mieli opóźnionej budowy przez instalację oddymiania?
I na koniec jak to jest, że (o ile mnie pamięć nie myli) to kibice załatwiali przegląd dokumentacji projektowej stadionu dzięki której zgłoszono masę uwag? Gdzie był wtedy klub?