Temat: Bilety
Wyświetl pojedynczy post
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2011, 14:11
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Cieszy mnie od razu zwalanie słabej frekwencji przez skwk na tzw. przybyszów z matplanety, kosmitów i przypadkowe osoby. Dałem już wyliczenie gdzieś, gdzie bez meczu u siebie ze Skonto i Ltexem wydałem 850 PLN(karnet+wyjazd na Łotwę+mecz Apoelem). Gdyby przyjąć że fanatyk chciałby oglądnąć wszytskie mecze Wisły(te w domu mogę zliczyć tylko z biletów) to wychodzi tak:
Wyjazdy: Ryga+Łowecz+Nikozja=2500 PLn bez fajerwerków!
mecze u siebie: Karnet+Skonto+Litex+Apoel= 250 PLn.
Plus dojazdy, żarcie, picie i cena za fantyzm 2wu miesięczny sięga 3000 PLN !
Oczywiście dochodza także wyjazdy, a takich był póki co w lidze 1-na Polonię W. i macie ekstra 100-150 PLN. Powiem ze dla mnie to nie mało, to co mają powiedzieć inni?
Ale nie da się też wszystkiego zwalać na ceny. Bo ile jest osób które kupiły karnet, były na wszystkich spotkaniach el.LM w Krakowie i zaliczyło przynajmniej jeden wyjazd? Później jest kolejna grupa która kupiła karnet i była na wszystkich spotkaniach pucharowych. A z resztą jest już różnie, 13tys. na Zagłębiu, później komplet na APOEL i znów tylko 13tys. na Lechii. Nie powiesz że wszyscy zrezygnowali z meczu ligowego na rzecz el.LM zwłaszcza że wcześniej nie kupowali karnetu ani nie jechali do Rygi, Łowecza czy Warszawy.
Zwłaszcza że na spotkaniach ligowych G jest praktycznie puste a ceny nie są kosmiczne. To nie wygląda tak że G i C są zapełnione a E świeci pustkami wręcz na odwrót.
Owszem są osoby które nie wyrabiają finansowo na każdy mecz ale prawda jest taka że obecnie te 13-15 tys. to jest ilość kibiców na których można regularnie liczyć.
Odpowiedz cytując