Pan Jotka napisał(a):

Cieszy mnie od razu zwalanie słabej frekwencji przez skwk na tzw. przybyszów z matplanety, kosmitów i przypadkowe osoby. Dałem już wyliczenie gdzieś, gdzie bez meczu u siebie ze Skonto i Ltexem wydałem 850 PLN(karnet+wyjazd na Łotwę+mecz Apoelem). Gdyby przyjąć że fanatyk chciałby oglądnąć wszytskie mecze Wisły(te w domu mogę zliczyć tylko z biletów) to wychodzi tak:
Wyjazdy: Ryga+Łowecz+Nikozja=2500 PLn bez fajerwerków!
mecze u siebie: Karnet+Skonto+Litex+Apoel= 250 PLn.
Plus dojazdy, żarcie, picie i cena za fantyzm 2wu miesięczny sięga 3000 PLN !
Oczywiście dochodza także wyjazdy, a takich był póki co w lidze 1-na Polonię W. i macie ekstra 100-150 PLN. Powiem ze dla mnie to nie mało, to co mają powiedzieć inni ?
|
Ale nie da się też wszystkiego zwalać na ceny. Bo ile jest osób które kupiły karnet, były na wszystkich spotkaniach el.LM w Krakowie i zaliczyło przynajmniej jeden wyjazd? Później jest kolejna grupa która kupiła karnet i była na wszystkich spotkaniach pucharowych. A z resztą jest już różnie, 13tys. na Zagłębiu, później komplet na APOEL i znów tylko 13tys. na Lechii. Nie powiesz że wszyscy zrezygnowali z meczu ligowego na rzecz el.LM zwłaszcza że wcześniej nie kupowali karnetu ani nie jechali do Rygi, Łowecza czy Warszawy.
Zwłaszcza że na spotkaniach ligowych G jest praktycznie puste a ceny nie są kosmiczne. To nie wygląda tak że G i C są zapełnione a E świeci pustkami wręcz na odwrót.
Owszem są osoby które nie wyrabiają finansowo na każdy mecz ale prawda jest taka że obecnie te 13-15 tys. to jest ilość kibiców na których można regularnie liczyć.