Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2011, 17:27
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Gdzie ja napisałem to wszystko co sobie uroiłeś? Zgadzam się tylko z tym ze dobremu piłkarzowi trener nie jest potrzebny, bo sam wie jak zagrać najkorzystniej dla drużyny.

Oczywiście podtrzymuję że tygodniowy obóz jest wystarczający zeby trener przekazał zawodnikom jak planuje atakować.
Sam sobie strzelasz kolejnego samobója. Gdzie napisałeś że zgranie w ofensywie i praca trenera nie jest potrzebna ? No to widać sam nie wiesz co piszesz.
Jasne "tygodniowy obóz wystarczy", chłopie marnujesz się, taki talent trenerski co to w tydzień jest wstanie zbudować świetnie zgraną i rozumiejąca się drużynę...no tak ale teraz to juz nie jest mowa o zgraniu drużyny w tydzień ...tylko o pokazaniu "jak planuje atakować. No i jak tu się nie śmiać, fajnego fikołka zrobiłeś.

No to cytat z Ciebie:
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dlatego o ile brak zgrania jest usprawiedliwieniem dla gry obronnej to w ataku tygodniowy obóz to aż za długo
"Dlatego o ile brak zgrania jest usprawiedliwieniem dla gry obronnej to w ataku tygodniowy obóz to aż za długo".

A Ja tu nie widzę żadnego tekstu o "pokazaniu jak mamy atakować" tylko o zgraniu w tydzień.Zaś tekst o tym że"dobremu piłkarzowi trener nie jest potrzebny" sam sie komentuje, jakbyś napisał ...geniuszowi piłkarskiemu, no to może, ale i to, to nie...sorry ale Ja pozostanę przy zdrowych zmysłach i obstaje przy normie iż trenerzy w piłce są jednak potrzebni również tym dobrym piłkarzom i również w grze ofensywnej.

PS(I). Mam taką prośbę, napisałeś ewidentną głupotę o zgraniu w tydzień i nie brnij już w nią, tydzień to jednak za mało dla dobrej gry w ataku w drużynach klubowych, a trenerzy są jednak potrzebni również piłkarzom dobrym, może nie geniuszom, może...Jak przychodzi zawodnik do zgranej ekipy, to też co innego gdy pojawia się 6 nowych w drużynie będącej w kryzysie jak u nas (Melikson pod formą, Małecki ma problemy sam ze sobą, Kirm ...szkoda gadać, Genkow zablokowany bo piłka to tez psychologia, złożony temat).
I Pocieszę Cię że "nikt nie jest wolny od mówienia bredni źle jest jedynie mówić je z wysiłkiem" (Autor słów to M. de Montaigne), załóżmy że to co napisałeś (a to ewidentna głupota) pojawiła się mimochodem i bez wysiłku. Tyle i oby to było na tyle.

PS(II). Gdyby w takim nonsensownego rozumowaniu była zawarta prawda to każdego trenera moglibyśmy oceniać po jednym tygodniu pracy (co do gry ofensywnej) i zwlaniać natychmiast ! No bo jak, tydzień minął i nic. Niestety piłka jest trochę bardziej skomplkowana.
Ostatnio edytowane przez milosz : 06.09.2011 o godz. 18:15.
Odpowiedz cytując