ja:
Dlatego o ile brak zgrania jest usprawiedliwieniem dla gry obronnej to w ataku tygodniowy obóz to aż za długo

. A co pokazujemy?
ty:
"Drozd napisał post, jak mam być szery to dawno takiej durnoty nie czytałem.
Według autora tego tekstu, ( UWAGA !) zgranie w ofensywie nie jest w ogóle potrzebne, hahaha.
No to sie dowiedzieliśmy, cała ta dyskusja o taktyce, ....jest zbędna. Trener A po co trener, dobrzy piłkarze sami grają. Wiele juz nonsensów czytałem, ale ten tekst głupotą (tj.oryginalnością ) przebija wszystko. "
Więc nie rozśmieszaj mnie z rozumieniem tekstu, bo o co Ci chodzi można sie tylko domyślać. Gdzie ja napisałem to wszystko co sobie uroiłeś? Zgadzam się tylko z tym ze dobremu piłkarzowi trener nie jest potrzebny, bo sam wie jak zagrać najkorzystniej dla drużyny.
Oczywiście podtrzymuję że tygodniowy obóz jest wystarczający zeby trener przekazał zawodnikom jak planuje atakować. Jeżeli zawodnicy wiedzą o co chodzi ogólnie w piłce nożnej i potrafią kopnąć piłkę tam gdzie chcą tydzień im wystarczy. Jak nie wiedzą o co chodzi i nie potrafią kopnąć tam gdzie chcą mogą się zgrywać 10 lat a i tak w kluczowym momencie któryś poda za lekko i całe zgrywanie szlag trafi.