|
Senior Member
|

06.09.2011, 14:36
|
Drozd napisał(a): 
|
Nie było tematu potencjału tylko zależności klasy zawodnika do czasu potrzebnego na wkomponowanie się w zespół w ofensywie i w defensywie. Jeśli już piszesz o czytaniu ze zrozumieniem. Twierdzę że dobry zawodnik z dobrym zawodnikiem są w stanie rozegrać atak nawet jeżeli widzą sie pierwszy raz w życiu. Natomiast dobry zawodnik z dobrym zawodnikiem nie powstrzyma ataku jeżeli widzą sie pierwszy raz w życiu. Bo zwyczajnie nie będą wiedzieli kto ma iść do piłki a kto asekurować. Dlatego budowanie drużyny zaczyna sie od obrony. Może dla ciebie to głupota, ale co ja Ci na to poradzę.
|
Jasne klasa zawodnika i jego potencjał to... to zupełnie coś innego , chłopie nie pogrążaj się.
PS .WiślakMyślenice masz rację co do definicji pojęć, że się różnią, mój błąd semantyczny, a raczej brak precyzji słowa...choć z drugiej strony ...bywa i tak że się nie różnią. I zawodnik ma już klasę (czyli jest wartościowy), ale i potencjał (czyli może sie jeszcze rozwinąć).
Głupotą jest natomiast teza że zgranie nie jest potrzebne w grze ofensywnej. Nie odwracaj też kota ogonem, nikt tu nie kwestionuje że dobry piłkarz szybciej sie odnajdzie na boisku niż słabszy. Rzecz w tym że ...zgrywanie w grze ofensywnej tez jest ważne i też wymaga czasu.
PS. Jedyne co napawa optymizmem to, to że ten czas będzie działał na naszą korzyść. Rzecz jasna jeśli tylko nasz trener będzie dokonywał dobrych wyborów personalnych, dobierał właściwą taktykę i …szybko zgrywał drużynę.
Ostatnio edytowane przez milosz : 06.09.2011 o godz. 15:50.
|
|