Drozd napisał post, jak mam być szery to dawno takiej durnoty nie czytałem.
Według autora tego tekstu, ( UWAGA !) zgranie w ofensywie nie jest w ogóle potrzebne, hahaha.
No to sie dowiedzieliśmy, cała ta dyskusja o taktyce, ....jest zbędna. Trener

A po co trener, dobrzy piłkarze sami grają. Wiele juz nonsensów czytałem, ale ten tekst głupotą (tj.oryginalnością

) przebija wszystko.
No proszę, wygląda na to że nie ma pytania o trenera, bo widać powinniśmy grać ....w ogóle bez trenera, a gra ofensywna polega tylko na jednym podaniu (sic !), przesuwanie sie piłkarzy na boisku nieważne, akcje w trójkątach czy czworokątach to przeżytek, liczy sie tylko jedno podanie, asekuracja w ofensywie to też przeżytek, tzw. gra na pamięć to też przeżytek (no bo i po co nam schematy w grze ofensywnej, przecież wystarczy jedno podanie), generalnie gra podaniami to też przeżytek, Barcelona to przeżytek, taktyka ? Eee, tam wystarczy tylko jedno podanie. Nie wiem co autor tego tekstu zażywa, ale powinien to odstawić.
A tak na poważnie, piłka nożna to gra zespołowa tak w obronie jak i w ataku, a nie raz się już zdarzyło i zdarzać będzie że drużyny mające mega gwiazdy w ofensywie przegrywały i będą przegrywać ze średnimi ekipami... ale za to tworzącymi zgrany i zwarty zespół tak w obronie jak i w ataku.