Wyświetl pojedynczy post
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2011, 20:24
maxurd napisał(a):Wyświetl post
Jedno pytanie niekonsumencie - po co w ogóle chodzisz na mecze S.S.A. Wisła Kraków. Jeżeli nie chodzi Ci o wynik i mecz? Dlaczego przychodzisz na miejski stadion, skoro nie interesuje Cię piłka tylko mityczna i magiczna "Wisła"?

Dlaczego nie zaczniecie dopingować dajmy na to skąd inąd zacnej sekcji szachowej

http://www.szachy.tswisla.pl/

To fanatyczne podejście jest niczym innym niż swoistą odmianą moherowych beretów tylko, że z bawełnianymi szalikami. Zero szacunku dla innych i wydumane przekonanie o własnej wielkości i wyjątkowości... Jesteś takim samym konsumentem jak wszyscy inni kibice, nawet może i nie to, bo z punktu widzenia klubu najwazniejsi kibice siedzą w lożach i najlepiej płatnych miejscach. Dla klubu często "fanatyczni" kibice są utrapieniem, bo nie tylko generują zysk z biletów, ale masę kłopotów z opinią. Absolutnie nic się nie stanie jeżeli tacy kibice przestaną pojawiać się na meczach. Będzie więcej Hiszpanii a mniej Grecji i Turcji. Z mojego punktu widzenia nawet sympatyczniej...
Jak Wisła kiedys będzie miała serię jak pasiata drużyna rok temu to zobaczysz ile dla klubu znaczą najwierniejsi fani. Miałem szczęście ,że Wisłą zaraziłem się jako dziecko gdy ona była w drugiej lidze więc niekoniecznie pokochałem S.S.A. Na Wisłę chodzę dla klimatu, z miłości do klubu( będę na nią chodził nawet w 4 lidze) i dla spotkań z kumplami u których z czasem wolnym ciężko ale na meczu zawsze w tym samym miejscu się spotykamy. Wisła to magia , ciebie kręcą wyniki dla mnie wynik to któraś tam rzecz z kolei. Pewnie tego nie zrozumiesz, trudno
Odpowiedz cytując