Wyświetl pojedynczy post
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2011, 17:16
jachting napisał(a):Wyświetl post
Oglądaliście tą debatę ? Korwin kontra Palikot
http://www.youtube.com/watch?v=7NvVj...eature=related

Gdybym miał z tej dwójki wybrać , to głosował bym na Palikota . Zaznaczam że nie tylko a nawet nie przede wszystkim na podstawie tej debaty .

Korwin moim zdaniem potrafi błysnąć inteligencją jak i głupotą - dziwną konstrukcje ma ten człowiek .
Ja też jestem za wolnością i odpowiedzialnością jednostki jednak uważam żę jego system nie trzyma się kupy i stosunkowo łatwo można go zanegować, szkoda że niema na tyle dobrej symulacji bo chętnie bym zobaczył co z tych jego pomysłów by wynikło .
Korwin tak poza tym ma sporo kontrowersyjnych pomysłów i poglądów w kwestiach społeczno- obyczajowych , np. kwestie kobiet ale nie tylko,teraz akurat nie mogę sobie za wiele tego przypomniec ,ale słyszałem na własne uszy wiele kwiatków

U Palikota to się bardziej trzyma kupy i jest realne , stosunkowo porównując do Korwina oczywiście .
No tak, tylko że program KNP nie są do końca tożsame z poglądami Korwina.
Program partii jest znacznie bardziej wyważony, jest w nim wymienione, jakie zmiany są realnie do wprowadzenia w trakcie jednej kadencji.

Palikot? Bez jaj! Kiedyś konserwatysta, potem liberał, teraz antyklerykał. Skąd masz wiedzieć, kim będzie jutro? Może socjalistą albo nacjonalistą?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!