Wyświetl pojedynczy post
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2011, 11:18
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ale dlaczego stawiacie kwestie Maaskanta w kategoriach czarno-bialych ?

Jedni chca go zwalniac, a drudzy nie dopuszczaja zadnej krytyki. A moze trzeba przyznac to co moim zdaniem jest najbardziej zgodne z faktycznym stanem rzeczy. Ze owszem to dobry trener, ale nie pozbawiony wad, popelniajacy tez bledy. Jednak, zakladajac, ze nie stac nas na nikogo lepszego, na trenera "z nazwiskiem" to warto dac mu czas do budowy druzyny, bo kto za niego ma przyjsc ? Jakis Polak albo ktos z zagranicy na poziomie Maaskanta.
Cały sens obecnej dyskusji jest zawarty w tym jednym zdaniu. Tak samo jak kolega, nie wiem czy stać Nas czy nie na kogoś z lepszym Nazwiskiem, ale uważam, że powinno Nas być stać na zapewnienie pewnej stabilizacji co do obsady stanowiska trenera w Naszym klubie. O ile mnie pamięć nie myli to niejaki Skorża po o wiele większym blamażu niż to tegoroczne niepowodzenie (bo chyba się zgodzimy Wszyscy, że nie przegraliśmy z Cypryjczykami tylko z zespołem z Cypru w którym grają zawodnicy z różnych stron świata tak samo jak Wisła jest Polskim klubem w którym gra mało Polaków) dostał szansę dalszego budowania zespołu na swoją modłę (z jakim skutkiem, zostawiam to do indywidualnej oceny). Dla mnie na dzisiaj Robert jest trenerem, który tak naprawdę dopiero zaczyna w pełni pracować na swoje nazwisko. Zdobycie MP Polski to był dopiero Jego pierwszy duży sukces (styl pomijam i okoliczności) w Jego trenerskiej karierze. Błędy popełnia jak każdy, bo nie myli się tylko ten co nic nie robi. Oczywiście, mnie też denerwuje ten "bez styl" Naszej drużyny, ale wierzę, że powoli dojdziemy do tego o czym wcześniej pisał FraMat i będziemy wtedy mogli powiedzieć, że Wisła ma jakiś swój styl wypracowany.
Odpowiedz cytując