Wyświetl pojedynczy post
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2011, 10:22
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem w Polsce porównywalnego trenera nie znajdziemy. Za granicą może, ale trzeba pamiętać że trener może sobie gadać, a i tak co z jego gadania wyjdzie zależy od wykonawców. Martwi mnie tylko to że w naszej dramatycznej lidze ustawiamy sie na przechwyt i kontrę mając nadzieję że tak będzie najskuteczniej. Niestety co pokazał Apoel z poukładaną drużyną nie ma co myśleć o przechwycie jeżeli jesteśmy cofnięci pod pole karne. Jedyna szansa to podejść wyżej tak żeby przeciwnik nie mógł sobie uspokajająco zagrać do stopera. Tylko pod presją był zmuszony wybić do przodu, a tam powinni piłki zgarniać nasi stoperzy. Bez tej umiejętności nic w pucharach nie ugramy. Dlatego liga powinna być poligonem dla odważnych, a nie szkołą minimalizmu.

ps. Jakie transfery? Tu trzeba stworzyć drużynę transfery dadzą tylko kretyński argument o braku zgrania. Ostatnio kupiliśmy gwiazdę i co nam ona pomogła?
O proszę, nie myślałem, że się kiedyś z Tobą zgodzę, jedynie z tym
Drozd napisał(a):Wyświetl post
ps. Jakie transfery? Tu trzeba stworzyć drużynę transfery dadzą tylko kretyński argument o braku zgrania. Ostatnio kupiliśmy gwiazdę i co nam ona pomogła?
nie mogę się zgodzić, bo żeby stworzyć drużynę trzeba mieć z czego, stąd potrzebne transfery, i jaką gwiazdę kupiliśmy ? Z Maora za szybko gwiazdę zrobiono, bo niestety z APOELem pokazał dlaczego nie gra w lepszej lidze, no ale u nas lubi się tak szybko kogoś ogłaszać gwiazdą. A co do naszej gry, to w lidze powinniśmy się uczyć narzucać innym swój własny styl grania. Poza tym nie wiem czy to był taki pomysł Maaskanta czy może sami zawodnicy tak sobie zdecydowali aby z APOELem się tylko bronić, to cofnięcie się tak głęboko było głupotą, APOEL, sam zdobył bramkę i potem nie dał nam dojść do żadnej sytuacji, a u nas była wybijanka byle do przodu, no ale mam nadzieje że się nauczyli że tak się nie da, i liczę że może uda się w LE wyjść z grupy
Odpowiedz cytując