Może mi ktoś wyjaśnić skąd się wzięła informacja, że Jovanović może grać na lewej obronie? Z ciekawości przeglądałem składy Partizana z poprzedniego sezonu w najważniejszych meczach. Według nich Jovanović grał na prawej obronie. Co do gry na stoperze, to zdaje mi się, że on MOŻE TAM GRAĆ tak samo jak kiedyś zdarzało się to u nas Diazowi, Dudce, Baszczyńskiemu, czy Singlarowi. Z konieczności. Zresztą to by było marnowanie tego co pokazał w pierwszych meczach - gry w ofensywie.
Co do lewej obrony podobno może tam grać Lamey. Jovanović z Lameyem na bokach obrony mający przed sobą Ilieva i Meliksona, to by mogło wyglądać fajnie. Podobnie jakby wypróbować tam Nuneza bo ma dobrą wydolność. Z drugiej strony Nunez jest potrzebny na środku pomocy, więc to mogłoby być też marnowanie potencjału jeżeli Lamey grałby dobrze na lewej obronie.
Co do stoperów to w naszej kadrze jest trzech nominalnych Chavez, Bunoza i Czekaj. Jaliens podobnie jak Baszczyński nie dawno zaczął grać na tej pozycji. Dlatego może lepszym pomysłem byłoby zgrywanie Chaveza z Bunozą. Wiadomo, że Bunozie zdarzają się błędy, ale z czasem może je wyeliminuje. I to jest plan długotrwały. Mam nadzieję, że w Poznaniu trener nie wypróbuje duetu Chavez - Jovanović. To by było dość ryzykowne w takim ważnym meczu.
Ciekawi mnie wypowiedź trenera, w której skrytykował Małeckiego za ostatnią sławną wypowiedź. Do tej pory bronił piłkarzy. Czyżby skończyła się cierpliwość? Małecki dopóki nie zacznie grać bardziej zespołowo powinien pooglądać grę kolegów z ławki.
Kurz napisał(a):

Skoro już jesteśmy przy finansach klubu, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć pewną kwestię.
Jak to możliwe, że przy przychodach klubu w tamtym roku na poziomie 30 mln, budżet wyniósł 50? Czy oznacza to, iż wydaliśmy więcej, niż wpłynęło do kasy, czy po prostu nie wydajemy 50 mln i jest to tylko taki budżet "papierowy"? Jeśli prawdziwa jest pierwsza wersja, skąd klub wziął brakujące 20 mln?
|
Mówisz o wynikach, które ukazały się niedawno w jakimś rankingu? Pamiętam, że tam nie uwzględniono transferów. A z nich za samego Marcelo zarobiliśmy ok. 16 mln złotych.