Kurz napisał(a):

Biografie, które stworzyłem nieco z przymrużeniem oka, miały na celu zilustrowanie faktu, że ściągnęliśmy kilku piłkarzy, którzy na jakimś etapie znaleźli się w czarnej dupie swojej kariery i mają się w Wiśle odbudować. Nie przesądzam ich przydatności w dłuższej perspektywie. Mechanizm opisany powyżej.
|
Mamy pewna różnicę zdań z tym parciem na LM w oparciu o ten właśnie potencjał kadrowy...bo w wywiadzie przed kwalifikacjami a po tych 6 transferach Maaskant stwierdził że mamy skład na MP i na LE, ale awans do LM byłby dodatkowym bonusem i ...Ja sie z nim zgadzam (wywiad udzielony dla dziennikarzy holenderskich).
A co do przytoczonego przeze mnie cytatu powyżej umieszczonego z Sz. Kol. to ...akurat się z nim w pełni zgadzam. Tyle że za takie pieniądze to niestety jest tak że, jest ryzyko jest zabawa.
PS a). Porównywanie Pawła Brożka z Genkowem o tyle nie ma sensu że to kompletnie różne typy zawodników. Przykładowo Paweł o wiele szybszy i z lepszą techniką, ale Cvetan gra lepiej głową i jest dużo bardziej waleczny. Dwaj zupełnie różni napastnicy...którzy być może mogliby grać obok siebie. Jedyne co można i należy porównywać to skuteczność. Kiedyś Luis Nazario de Lima czyli jedynie prawdziwy Ronaldo był spytany: Czy pan jest IL Fenomeno ? A genialny Brazylijczyk odpowiedział: "Jak strzelam bramki to jestem IL Fenomeno, a jak nie to nie jestem".
I sprawa jest prosta Genkow ma strzelać bramki i tyle. Zaś Maaskant ma obronić MP i tyle. Reszta jak u Shakespeara. Choć nie, nie wszystko inne jest milczeniem, styl też się liczy.
PS b). No i bramka Brozia z Meksykiem i niech Genkov patrzy i robi to samo, a już udowodnił że też tak potrafi.