Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2011, 17:41
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Bardzo proszę nie rozmawiajmy o CV, tylko faktach. Dobrze?

Specjalnie dla ciebie przedstawiam, krótkie biografię naszych nowych nabytków:

Diaz: rezerwowy zawodnik Bruge, po kontuzji stracił miejsce w podstawowym składzie i nigdy doń nie wrócił. Przyszedł do nas po dłuższym okresie bez gry o stawkę, w słabej formie, bez nadziei na grę w Belgii.

Lamey: kilka ostatnich lat zupełnie nieudanych. W Leicester udało mu się doskonale odbudować. Rozegrał tam wszystkie mecze w rezerwach klubu, zapewne w pełnym wymiarze czasowym.

Biton: był tak dobry, że strzelił 5 bramek w Belgii. W dodatku tak zachwycił kibiców swojego klubu, że ci ułożyli na jego cześć piosenkę. Na szczęście nie zna francuskiego ani niderlandzkiego, bo być może byłby zaskoczony tekstem . Swoimi umiejętnościami oczarował Belgów tak bardzo, że nie znalazł się, żaden tamtejszy klub, który chciałby go wypożyczyć. Przy okazji przychodzi do Wisły z zaległościami treningowymi i sam twierdzi, że nie osiągnął najwyższej formy, przemilczając fakt, iż czeka na nią od początku kariery.

Nunez: Jest podobno bardzo utalentowany, drugi Melikson. Jego problemem jest to, że nie może tego udowodnić od kilku lat. Ostatnio razem z kolegami spuścił do niższej klasy klub, w którym gra. Dzięki temu zyskał wśród kibiców przydomek ch... i k... Nigdy nie grał w meczach o taką stawkę i na takim poziomie, to ponoć główna cecha, która przekonała nas do transferu.

O Jaliensie nigdzie nie wspominałem, rozmawialiśmy tylko o letnich transferach. Sprawdź.

Czy naprawdę uważasz, ze to piękne momenty ich kariery? Dla mnie to czarna dupa...
Nie ma to jak demagogia. Proponuję albo podawać realne CV, albo nie robić tego w ogóle.
Diaz, bez komentarza …choć gra regularnie w repr. Kostaryki.Ale …

Lamey, ostatnio miał gorszy okres tyle że grał w ligach o których większość naszych kopaczy może sobie pomarzyć. Tu warto wymienić takie „mało znane” kluby jak PSV, AZ Alkmaar, MSV Duisburg, czy Arminia Bielefeld, słabe CV to Palijć, ale akurat nie Lamey.

Biton strzelił 5 bramek w lidze belgijskiej, tyle że jak rozumiem przez przypadek nie podałeś że uczynił to w 15 meczach w najgorszej drużynie ligi.

Nunez zaś gdyby był naprawdę tak słaby jak piszesz to nie budziłby takich emocji wśród kibiców argentyńskich którzy mu mieli za złe że …opuszcza ich klub. My za Jopem raczej nie tęsknimy, ani za Kowalskim, ani za Pawełkiem. Czyli argument z kibicami Argentyny raczej kiepski.

Rozumiem też że dla tezy o kiepskich transferach lepiej przemilczeć CV Iliewa i Jovanovicia.

Powiem tak o ile trener Maaskant budzi u mnie odczucia ambiwalentne to akurat pracę Stana Valksa oceniam pozytywnie.

szprotson napisał(a):
"Postep jeśli chodzi o trenera ? Hmm..sam byłem zwolennikiem Holendra, ale minął już rok czasu."

Rok, nie wyrok.
No to nie tak, bo 6 (Nunez, Iliew, Jovanović, Diaz, Lamey, Biton) zawodników (z czego 5 grało z Apoelem) jest z Wisłą od 1,5 miesiąca.
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.09.2011 o godz. 17:58.
Odpowiedz cytując