Wyświetl pojedynczy post
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2011, 17:00
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem co znaczy słowo solidny. Jednak solidny ligowiec to może grać w Widzewie a nie Wiśle.
W takim razie co robi w Wiśle Paljić, który jest co najwyżej solidnym ligowcem.

Wskaz proszę dowód na to że Tellichowski jest lepszy niż Paljic/Diaz.
Polecam obejrzeć wszystkie mecze Telichowskiego w Polonii Bytom w zeszłym sezonie. Obejrzałem wszystkie i m.in. na ich podstawie wyrobiłem sobie zdanie na temat tego zawodnika. Utwierdził mnie w moim przekonaniu fakt, że zabrał go za sobą do Zagłębia Jan Urban, który trenował Telichowskiego przez krótki okres w Bytomiu. Widać na treningach zobaczył, że Telichowski ma odpowiednie umiejętności. Ze zdaniem Urbana się liczę.

Piszesz ze nie jest sztuką być lepszym od w/w piłkarzy, to dlaczego taki Diaz do Nas wraca a nie znaleziono lepszego.
Odpowiedź jest zawarta w pytaniu - bo nie znaleziono lepszego, a jeżeli nawet znaleziono, to był za drogi albo nie chciał do nas przyjść.

Jesli chodzi o młodzieżowe reprezentacje to mało który Polak w nich nie zadebiutwał. Wskazuje ze taki Jacek Kowalczyk równiez był jej kapitanem i co z tego? Gdzie jest teraz, co osiągnał ?
Telichowski nie tylko zadebiutował, ale regularnie w niej grał. Co do Kowalczyka, to nie jest jedynym piłkarzem, który grał w reprezentacji, a marnie skończył. Każdy przypadek jest indywidualny. O niczym to więc nie świadczy. Znam przykłady wielu piłkarzy, którzy byli znakomici, a w reprezentacji nigdy nie zagrali albo zaliczyli tylko symboliczny występ. Nie ma reguły. Nie zmienia to faktu, że B. Telichowski na kadrę jest za słaby. Natomiast razi mnie, że wrzucasz go do jednego worka z piłkarzem pokroju M. Juszczyka, z całym szacunkiem dla "Juchy".

Czemu jak był w jeszcze nie tak mocnej Polonii został wypożyczony do Arki ?
Ponieważ prezentował wówczas słabą formę i przegrał rywalizację o miejsce w składzie. Nie on pierwszy i nie ostatni. Dla przykładu, A. Niedzielan też kiedyś zmienił Wisłę na Ruch.

(Jeśli miałes gdziekolwike kiedykolwiek kontakt z reprezentacjami młodzieżowymi to powinieneś wiedziec co było głownym asptektem przy wysyłaniu powałan na np. makroregiony U-15,16, czy 17)
Tutaj się zgadzam. Zaznaczam jednak, że im wyższa kategoria wiekowa reprezentacji, tym bardziej te warunki fizyczne się zacierają i zaczynają decydować czyste umiejętności i forma. A kapitanem Telichowski był już w U-21.
Ostatnio edytowane przez Galonek : 02.09.2011 o godz. 17:09.
Odpowiedz cytując