|
Ekipa Kasperczaka ...okay. No to obalmy kolejny mit że zgranie nie ma znaczenia, że liczą sie tylko ...gwiazdy (bo moim zdaniem mieliśmy ich wówczas max 4/5 (Żurawski, Kosowski, Szymkowiak, Uche i powiedzmy Głowacki) .
Na przykładzie meczu wyjazdowego z Schalke04. W bramce był Hugues (no to Ja wole (1) Parejkę), w obronie Jop ( aktualnie lepszy ...(2)Chavez), w pomocy był Strąg ( aktualnie lepsi i (3)Sobol i Wilk) ... cóż Kuźba grał świetnie tyle że u nas jeden sezon, Genkow tylko świetnie grał (bo i bramki strzelał) pół roku. Jest jeszcze aktualnie (4)Melikson, no moim zdaniem lepszy od Uche, choć trudno jednoznacznie powiedzieć ...no właśnie a jakby grał taki Melikson w ekipie Kasperczaka ? Panowie : Hugues (dla mnie słaby bramkarz), Jop, Strąg ...ale i Stolarczyk to raczej wirtuozi nie byli, a drużyna jednak fajną piłkę grała. Bo rzecz nie w artystach piłki tylko w zgraniu drużyny wraz z piłkarzami ponadprzecietnymi, a co do gwiazd ... Mieliśmy wówczas i gwiazdy...Żurawski, Kosowski, Szymkowiak i Uche i ... w sumie tyle. Ceniłem Baszcza i Głowę ale to nie oni konstruowali ofensywną grę, tylko tych 4 wymienionych przeze mnie piłkarzy. Teraz Melikson, Garguła, Iliew, Nunez, powinni próbować grać razem, a jeśli już nam brakuje to ... max 2 lub 3 nowych piłkarzy, tyle że nie 11-stu. Bez przesady. Ławkę mamy notabene aktualnie dużo silniejszą niż w czasach Kasperczaka. Dwa lub trzy transfery i tych co mamy koniecznie …zgrywać ... no właśnie tylko czy ten trener da radę, cóż pożyjemy zobaczymy.
PS. Choć ze 3 wzmocnienia tez by się przydały, ale to inny temat ...i co więcej myśle że są one konieczne.
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.09.2011 o godz. 01:05.
|