Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2011, 22:42
Smok napisał(a):Wyświetl post
No , nie wiem, czy wszyscy to wiedzą, bo czytałem tu wiele głosów stwierdzających, że mamy porównywalnych lub (sic!) lepszych piłkarzy, tylko niezgranych.
Smok napisał(a):Wyświetl post
A ja nie wiem co ma zgranie do tego, że cypryjczycy dryblowali naszych, jak cyrkowcy. O przyspieszeniu, zwrotności i szybkości już nie wspomnę z uwagi, że najbardziej rażąca róznica była w jakości podań.
Gdyby wszyscy byli od nas tak lepsi to wynik dwumeczy nie byłby 3-2 dla Apolelu ale 7-0.
Otóż uważam że powtarzanie tej bajki że wszyscy rywale są od nas lepsi (rozumiem że piłkarze Rakowa Częstochowa też) jest dość prymitywnym usprawiedliwianiem braku zgranej drużyny i słabej aktualnie pracy trenera. Mamy zlepek piłkarzy którzy zbyt często stoją i patrzą się na siebie zamiast wychodzić na pozycje i pokazywać sie do gry kolegom z drużyny. "Słynne" juz dośrodkowanie Genkowa z Apoelem jest tego symbolicznym dowodem, gdzie reszta piłkarzy Wisły stała sobie przed polem karnym i nikt nie pofatygował się zrobić paręnaście kroków do przodu. I nie ma to nic wspólnego z technika piłkarską tylko z poruszaniem sie piłkarzy po boisku, a ściślej ich przemieszczaniem się.

I mam takie pytanie do wszystkowiedzących naszych wiecznych narzekarzy.
W meczu finałowym w 2002 roku ekipa Niemiec dominowała niemal przez cały mecz wymieniali dziesiątki podań ....i nic, bo Brazylia wygrała 2-0. Dlaczego bo miała lepszych piłkarzy. Czyli to nie technika decydowała o przebiegu meczu tylko zgranie i siła fizyczna. I stąd dominacja Niemców, ale skuteczność była po stronie Brazylii bo miała lepszych piłkarzy. A pytanie brzmi:
Którzy piłkarze są lepsi technicznie, Brazylijczycy czy Niemcy, bo w meczu więcej podań wymienili Niemcy i to dużo więcej.

Nie mamy zgranej drużyny i to jest naglący problem, którego rozwiązanie niestety musi trochę potrwać. Banał... Hmm widac nie dla wszystkich.
Ostatnio edytowane przez milosz : 01.09.2011 o godz. 22:45.
Odpowiedz cytując