Co do Garguły to jednak chciałbym zobaczyć choć jeden mecz w którym gra w podstawowej jedenastce wraz Meliksonem i Iliewem (skoro Ivica ma kondycji na 50. min. to świetnie bo we wspomnianej 50 minucie Ja na boisko wpuszczałbym Maleckiego). Co do mitów to najlepiej się je obala w praktyce, czyli jednak chciałbym szansy na wspomniane rozwiązania.
Jeśli zaś chodzi o grę obronną to Mały nie daje więcej niż Garguła, a rozwiązanie które proponuję jest nadal z dwoma def. pomocnikami.
Poniżej tekst napisał
wolfy ...mocno w nim koloryzując, że niby u nas samo drewno.
Otóż to gruba przesada ...Melikson, Iliew, Garguła, Nunez drewniakami nie są, a z obrony piłkę może wyprowadzać nie tylko Jaliens. Nieźle potrafi zagrać i Lamey, a jak trochę u nas pogra to myślę że i Jovanović...obrona to nie tylko Chavez. Zaś od Wilka oczekiwałbym nie tyle rozgrywania piłki co częstszych wejść w pole karne jak kiedyś robił to Radek Kałużny. Czarek głowa nie strzeli ale z nogi jest zadziwiająco skuteczny.
Ta teza że u nas samo drewno jest dla mnie nawet dość zabawna. Wszędzie są sami geniusze tylko u nas samo drewno. A Ja tam się ciągle upieram że jak nie ma zgrania (tj. wyćwiczonych schematów rozgrywania piłki) to drużyna nijak grać dobrze nie może.