|
Senior Member
|

31.08.2011, 21:41
|
Co do analizy użytkownika witeq .
Jeśli tak jest jak napisał powyżej Sz. Kol. to w skrócie Maaskant jest okay i robi tyle ile może z materiału który posiadamy. No to pozwolę sobie z tym nieco jednak polemizować. I tak, rozpoczęcie budowy drużyny od zgrywania obrony jest słuszne, (ale dlaczego Diaz? skoro jest choćby Jovanović czy Nunez, nie chce mi się wierzyć że zagraliby gorzej od Kostarykańczyka). Jednak kluczową kwestią jest czy wykorzystujemy wszystkie możliwości gry ofensywnej, moim zdaniem zdecydowanie nie.
I tak, dlaczego z Apoelem Iliew siedział na ławie, dlaczego Garguła nie gra na środku pomocy a po bokach mogliby sie znaleźć ,Melikson i wspomniany Iliew (Co nie wyklucza gry dwoma def. pom. ) . Jeśli chodzi o Patryka Małeckiego, to jest on piłkarzem wiele wnoszącym do drużyny, ale w konstruowaniu ataku pozycyjnego w ramach gry zespołowej zwyczajnie nie uczestniczy. Powiedzmy że jego obecność na boisku w Nikozji była jakoś uzasadniona, ale w kolejnych meczach posadziłbym go na ławę. Widoczny jest też brak aktywności przy konstruowaniu akcji ofensywnych ze strony naszych pomocników defensywnych. Przypominam że to są jednak pomocnicy a nie dodatkowi obrońcy. Tymczasem Wilk potrafi sie odnaleźć w okolicach pola karnego rywali, a Nunez wydaje sie być dobrym technicznie piłkarzem (nie uważam Nuneza za drewno), jednak obaj praktycznie nie uczestniczą w konstruowaniu ataku pozycyjnego., no a jeśli to od wielkiego dzwonu. Sorry ale te zaniedbania to jednak brożka trenera. Chciałbym wreszcie zobaczyć od początku meczu obok siebie Meliksona, Gargułę, Iliewa. Zaś Małego na ławie i wchodzącego dopiero w II połowie aż nauczy sie grać zespołowo. Chciałbym też zobaczyć wyżej ustawiony pressing i arytmię gry czyli rzeczy których jak dotąd nie zauważyłem. Rozumiem że jest jeszcze czas potrzebny na zgranie drużyny, ale czas też nagli i jeśli nie będzie żadnych postępów to zwyczajnie będzie musiała przyjść nowa miotła. Na dziś wierzę w Maaskanta, a raczej nie straciłem jeszcze nadziei, ta jak wiemy umiera ostatnia. Jest cała runda jesienna i prawdziwe pole do popisu tylko przydałyby sie wreszcie oczekiwane zmiany, choćby te o których tu napisałem.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.08.2011 o godz. 22:39.
|
|