Wyświetl pojedynczy post
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2011, 23:39
Jesteśmy w takim miejscu budowy zespołu, że przyda się każdy, kto będzie lepszy od naszych kopaczy. Ale nie na chama, bo drużynę trzeba budować systematycznie. Jest szkielet: Parejko, Chavez, Sobol, Melikson, Małecki. Na tym kręgosłupie powinniśmy budować drużynę. Bo jeśli komuś się wydaje, że wywali w okienku pół drużyny, kupi innych i będzie ok, to niech odpocznie od forum. Na tę chwile potrzeba nam lewego obrońce, środkowego bo Chavez i Jaliens to nie jest zbyt dobra para (obaj walni, żaden piłki dobrze wyprowadzić nie umie), oraz skutecznego napastnika na którego nie wahałbym się wywalić grubej kasy, bo to co wyprawiają nasi napastnicy, to na razie porażka. I tak moim zdaniem powinno wyglądać zimowe okno transferowe.

I dobrze by było moim zdaniem, żeby te transfery realnie podnosiły wartość drużyny. Czyli nie kupować starych wyjadaczy, którzy szczyt mają za sobą, ale częściej piłkarzy ze słabszych lig lub klubów z dużym potencjałem jak np. Melikson. Jest to trudne, wiem, ale jakże opłacalne.

Kolejną sprawą, jest narodowość piłkarzy, bo jeśli już sprowadzamy tych zagranicznych, to proszę, ukierunkujmy się na narody o wysokim zaawansowaniu technicznym, gdzie w piłkę się gra a nie ciągle o nią walczy. Mamy Serbów, Bułgarów i inne nacje wschodnie, gdzie w większości stosuje się futbol siłowy i wybieganie (w kontekście meczu z Apoelem to dziwnie brzmi). Jest słowem DWÓCH I PÓŁ piłkarza o wysokim zaawansowaniu technicznym, reszta to "kopacze" na niezłym poziomie. I nie dziwmy się, że gra wygląda jak przerzucanie wagonu z węglem, bo tak ci piłkarze zostali nauczeni. Dlatego marzy mi się aby przychodzili piłkarze ograni w ligach technicznych (nie koliduje to z tym co napisałem wcześniej, bo potrzebne są róże typy piłkarzy): Argentyna, Brazylia, Urugwaj, Portugalia, Holandia, itp.
I podstawowa kwestia, wprowadźmy do drużyny tak na poważnie Bruda i Czekaja, bo wychowankowie jak nikt inny potrafią oddać serce za drużynę.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 31.08.2011 o godz. 00:57.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując