Murray , oczywiście przyjmuję Twoje argumenty bo są bardzo sensowne, mimo to Robert mógłby spróbować znowu tego ataku pozycyjnego , zwłaszcza ,że ta obrona funkcjonuje już o wiele lepiej gdy gra Kew , co skutkuje lepszym rozpoczynaniem ataków. Mamy teraz wszystko, by tego dokonać : jakość i stabilizację.
Chciałbym znowu odnieść się jednak do gry tym cholernym pressingiem , bo wtedy możemy groźne akcje rywala niszczyć w zalążku, a nawet zmuszać ich do katastrofalnych błędów , zwłaszcza w T-Ekstraklasie , bo polskie ekipy nie mają zbyt wiele dobrych technicznie zawodników.
ziz99 napisał(a):

Świetny post, w dodatku poparty obiektywnymi faktami. Pisałem kilka razy podobnie ale nie miałem tych liczb. Pamiętam, że z Bełchatowem do przerwy było chyba posiadanie koło 75% (szok). Marzy mi się powrót do tej gry, nawet kosztem kilku wtop w okresie "docierania".
|
Dzięki ,
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-wisly-krakow/
Miło czytało się wtedy ten artykuł , w sumie teraz też,bo jak się okazało ta Wisła zdobyła mistrzostwo i w pewnym stylu awansowała do Ligi Europejskiej.
Na uwagę zasługuje też fakt,że bramkę na 3:1 Czarka poprzedziło 25 celnych podań ( około 2 minuty gry !) , to naprawdę , świetny wynik.
Aha i jeszcze jedno , APOEL na R22 wymienił około 450 podań , także świetny rezultat , zwłaszcza w starciu z dobrą drużyną, czyli Białą Gwiazdą.