Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2011, 21:26
A Ja powtórzę że 5 (Nunez, Iliew, Diaz, Lamey, Jovanović) zagrało z Apoelem w końcowych minutach (toż to połowa drużyny, nie licząc bramkarza) i jest z nami od 1,5 miesiąca. Czyli zgranie ekipy to fundament.
Drugą sprawą jest taktyka, wysoki odbiór piłki i jej klepanie niczym Barcelona która to była budowana przez Holendrów (hmm te duże ilości podań to taka nasza krakowska piłka tyle ze pamiętam jak kiedyś była mocno krytykowana, ot zawsze kwestia skuteczności jest priorytetowa). Tyle że do licha , holenderska piłka jest ofensywna i tego oczekiwałbym od Maaskanta. Choć rozumiem i przyjmuję argumenty o zgrywaniu wpierw obrony.
I wreszcie pytanie o styl wiąże się z grą konkretnych wyborów personalnych. Chodzi mi o egoizm Małeckiego, jak i zbyt rzadkie a jakże skuteczne podłączanie się do gry ofensywnej Wilka. Jest też kwesta niechęci do koncepcji Melikson, Garguła, Iliew… a przed nimi Genkow, lub Biton. Wreszcie jest pytanie o Diaza, dlaczego na LO nie Jovanović lub Nunez. Pytanie też o Kirma, bo jeśli jest zdrowy (!?) Boguski, a do dyspozycji (Jeśli Garguła grałby na środku) mielibyśmy wspomnianych Iliewa i Meliksona to z ławki wchodziłby …Małecki i np. Boguski a nie Kirm i jestem zdania że to byłby bardziej pożyteczne dla drużyny niż aktualnie realizowane koncepcje, ale nie musze mieć racji, choć jestem do niej przywiązany
.
Ostatnio edytowane przez milosz : 30.08.2011 o godz. 21:38.
Odpowiedz cytując