Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2011, 13:15
St@chu napisał(a):Wyświetl post
http://passent.blog.polityka.pl/2011...s-jego-pana-2/ Fajny tekst, polecam.

Fanom niezaleznej.pl odradzam wchodzenie, bo czeka tam na nich obrzydliwa PeOwska propaganda... (żeby nie było, że nie uprzedzałem)

Swoją drogą, czy jakiś zwolennik PiS mógłby mi wytłumaczyć w jakiś logiczny sposób, jaki jest powód bojkotowania przez tą partię udziału w debatach przedwyborczych? Jakkolwiek bym analizował taką postawę to jej nie rozumiem... Wydaje mi się, że to nic innego, jak zwyczajne strzelanie sobie w stopę przed wyborami...
Powstaje wrażenie, że partia boi się dyskusji i nie ma nic do zaoferowania, a to przecież nieprawda, co stwierdzam nawet mimo mojej niezbyt dużej sympatii do tego ugrupowania (abstrahując od poziomu tej oferty).
1. Strasznie smutne jest to że doczekałem czasów gdy z komentarzem "fajny tekst" cytowane są wypociny jednego z głównych propagandystów stanu wojennego. Dla mnie osobiście jest to jeden z lepszych przykładów jak daleko nam z PRL-bis do Polski.
2. Proszę mnie skorygować ale czy to przypadkiem nie Tusk zabronił swoim ministrom uczestniczenia w debatach z przedstawicielami PiS
3. Gdybym ja był strategiem kampani PiS to starałbym się aby debaty były wielostronne (tzn: z przedstawicilami jak największej ilości partii) a nie dwustronne. Powód jest bardzo prosty: wydaje mi się (nie mam pod to konkretnych badań) że promocja takich partii jak PJN czy SLD poprzez udział w debatach w większym stopniu może "skrócić" z elekoratu PO niż PiS. Analizjąc ostatnie przepływy elektoratu widać bardzo wyraźnie że ubytki "elektoratu centrowego" PO nadrobiło przepływem "elektoratu lewicowego" związanego z "transferami" Arłukowicza, Rosatiego i spółki. W interesie PiS było by teraz aby Napieralski kontratakował. W ten sposób PO zostanie poniekąd "oskrzydlona" i ciężar krytyki "ich przyjaciół w mediach" będzie się musiał rozkładać na dwa co będzie z korzyścia dla PiS. Jeśli taki jest plan to moim zdaniem jest on dobry.