Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2011, 23:06
jachting napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie TVN i GW to na ostrzał wystawicie inne medium , bo niestety skrajna wizja rzeczywistości(skrajna nigdy nie jest całościowa, nie może być) nie może się obronić , nie tylko w Polsce ale i na świecie .To nie jest tylko takie gadanie ja akurat interesuje się tym jak działa ciało-umysł ,czym jest świadomość i jak ją poszerzać.
TVN moim zdaniem jest przeciętnym medium , jest dziwnym skrzyżowaniem tabloida i "poprawności" politycznej - to że są tabloidowe jest korzystne dla Pis , zaś to że "poprawne" dla PO - tyle że na całym świecie takie ogólne media są "poprawne" tzn . nie mają takiej samego spojrzenia jak partie skrajne a raczej są bliżej centrum, jak dla mnie to TVN jest konserwatywny .
Co do myślenia samodzielnego , to sami nie wpadliście na to żeby tak "eksponować" te media , takie mieszanie ich z błotem pokazuje tylko słabość , nie widzę żeby ktoś tu na siłę udowadniał że niektóre "prawicowe" media są nierzetelne czy słabe a przede wszystkim ich publicznie nie znieważa , choć oczywiście te media same się często ośmieszają , czy pokazują z niekorzystnej strony .
Przesłuchajcie się temu kto używa więcej chwytów retorycznych , sztuczek słownych , brudnych zagrań, pomija nie wygodne pytania i tematy ... Pis czy PO ? Pis jak i media które są bliżej tej partii mogą to robić , bo robią to w szlachetnym celu ? Nie , bo ja np. nie używam takich chwytów i żaden szlachetny człowiek nie będzie ich używał , to nie jest zabawa , pewni ludzie są do tego po prostu zdolni , inni nie .

gosc2332

dopóki Pis będzie istniał to zawsze jakaś partia będzie się na niej wybijała , bo Pis będzie zawsze z kimś walczył o władzę , oczywiście to będzie miało znaczenie dopóki będzie miał on poparcie swojego elektoratu .
PO byłoby pewnie trudniej , ale nie widać partii która miałaby wystrzelić i przykładowo zmieść platformę .
Rząd zawsze się wypala , przecież PO jako pierwsze dokończy kadencje , w przyszłości myśle jednak że Polacy będą
mieli do tego większy dystans , a rządzący stabilnosc przynajmniej przez kadencje o ile oczywiscie będą w miarę sobie radziły ,a opozycja wygra wtedy gdy będzie na podobnym poziomie albo lepszym .

---

dlatego się nazywa "niezależna"... żebyś o tym wiedział i pamiętał
Może tak konkretnie o niezależnej . Co tak jest tam nieprawdziwego? Nastepny feniks sie pojawił i chce PIS owi nawrzucać ale przez brak argumentów strzela ślepakami.
Ile ty masz lat że rozpisujesz się tu o chwytach politycznych, retoryce, brudnych zagraniach? Chcesz mi powiedzieć że kiedykolwiek pojawiala się lub będzie partia która tego nie będzie używać? NIe zabijaj mnie Będzie takie zachowanie zawsze bo na tym partie zbijają kapitał i to tylko dlatego że ludzie w ogromnej większości są ciemni jak dwunasta w nocy i łykają tylko to co jest napisane w czołówce gazety, w newsie telewizyjnym albo to co ktoś głósniej czy obraźliwiej krzyknie ( vide Palikot). Pomijam tu stale elektoraty głównie PIS (ok.25%) i SLD (ok.8-9%), czesciowo PSL(4-5%) które z różnych i głównie przeciwstawnych powodów są świadome o co walczą.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej