JEDREK76 napisał(a):

Chłopie, ale do ciężkiej cholery unaoczniłem Ci to już punkt po punkcie, że przynajmniej w dwóch przypadkach z trzech wymienionych przez Giertycha (mundurki, becikowe) PiS poparł ustawy proponowane przez Giertycha ministra edukacji w rządzie PiSu, więc chyba mają prawo mówić o tych zmianach jako o wprowadzonych przez swój rząd
Pomijając rzecz jasna fakt, że w przypadku mundurków naprawdę nie ma się czym chwalić i trudno uznać ich wprowadzenie za sukces.
Giertych akurat tutaj przejechał się po Kurskim, którego albo nie było na głosowaniu, albo głosował przeciwko.
|
Akurat mundurki to był wg.mnie bardzo dobry pomysł. Wiele znakomitych prywatnych szkół na całym świecie ich wymaga. "Uczą" dzieciaki elegancji na codzień, wpajają im pewne zasady. Nikt mi nie powie że widząc dzieciaki z jednej szkoły w mundurkach a drugi na kolorowo z kolczykami w nosach podświadomie nie ma lepszej opinii o tych elegencko ubranych. A dobra opnia i pierwsze wrażenie to od dawna podstawowa sprawa. I jeśli przynajmniej częśc z uczniow z tego skorzysta to juz sukces.