Artrem napisał(a):

|
PZPN powinien zmusić wszystkie kluby w Polsce do szkolenia. Nakaz gry wychowanków to najlepszy sposób. Transfery powinny być tylko w celu uzupełnienia składu. Wisła z wychowankami w składzie będzie bardziej zdeterminowana w dążeniu do celu.
|
Nakaz gry wychowanków to żaden sposób, bo nie podniesie to jakości ligi. Należy zmusić zespoły z Ekstraklasy do budowy szkółek piłkarskich z prawdziwego zdarzenia, a za 20 lat będziemy widzieć efekty.
milosz napisał(a):

"Mleko się rozlało", co za pech jesteśmy MP2011 i gramy w LE .
|
Aż tak bym nie kpił z tych, którzy chcieli LM - sam uważałem, że dla nas LE w tym sezonie jest wystarczająca, ale po meczu w Krakowie można było oczekiwać od drużyny czegoś więcej, aniżeli to, co pokazali w Nikozji.
fcb4 napisał(a):

|
Wiem jedno że za te pieniądze co dostał Valckx to i tak sciągnoł max co się dało a to że Cupiał już nie da pieniedzy na pożadne transfery to musimy już sie z tym pogodzić.
|
To też nie jest tak, jak piszesz. Cupiał pewnie by dał i 100 milionów, ale czy to by dało gwarancję na to, że będziemy w LM? Tego nigdy nie wiadomo. Drużyna nie może pozwalać sobie na "rozbuchany" budżet. Powinna być budowana na miarę możliwości finansowych klubu. Obecnie tak jest budowana, widać świetne ruchy transferowe, niezły skauting. Obecnie, dopóki nie będziemy mieli własnej Akademii Piłkarskiej, to jestem za tym, by Wisła kupowała tylko zagranicznych graczy, bo polscy piłkarze, są nieproporcjonalnie drodzy w stosunku do umiejętności.