|
Minał rok czasu od kiedy Holender jest w klubie.
Czy po takim czasie mozna oczekiwac tego ze zobaczymy jakis ...styl ?
Nie wiem, wiadomo ze kibic to persona która najlepiej chciała by wszystko od kopa, pstryknąć palcem i sru.
Tak więc czekam, czekam i co moge powiedziec o naszym stylu ? Od meczu z bodajże Legią gramy ...jak jakis Piast Gliwice.Obrona obrona, kontrola i kontra.
Mam nadzieje ze doczekam meczu w który od pierwszej minuty rzucimi sie na przeciwnika niczym jakiś gepard na bezbronną sarenkę a nie metodą "uśpijmy czujność" i jak zasną to strzelimy.
Trener w jednym wywiadzie mówi :Wygrywać u siebie, remisowac na wyjeździe i wygramy ligę. Czemu po ostatnim spotkaniu nie ustosunkował sie do swojej wcześniejszej wypowiedzi? Teraz mówi ze widać w grze jakość. Przepraszam. Jaką jakość ? Czy na najbliższej konferencji ktoś mógłby go spytać o co mu chodzi z tą jakośćia? Czy ma na myśli 20 podań wzdłuż boiska pomiedzy obroncami a srodkowymi pomocnikami ? Rewelacja, w naszje lidze gdzie mozna albo stać albo siedzieć wymianiamy podania, przyszedł średni rywal z Nikozji którym trzeba walczyć i biegać to ....a 4 podań nie mogliśmy wymienić. Btw, tak tak, mogła to być wina pogody, poczekajmy na mecze grupowe APOELU jesli u siebie .......ną wszystkich a na wyjazdach baty, to widac ze pogoda sprzemierzeniec Apoelu.
K**wa,większą czesc mojego zycia grałem w pilke, ale zadnej trener mi nie powiedział nigdy, ze mecz mozna zremisować. Rok temu wymienilismy kadrę gdyz jak jeden mąż uznaliśmy ze to nieroby, bez ambicji grajki.A tutaj trener zamiast oczekiwac wygrania kazdego meczu po 5-0 mówie ze remis jest ok. Nienawidze takiego kunktatorstwa. W Nikozji kunktatorstwo odbiło sie nam najbardziej.
Oceniać piłkarzy poszczególnie nie chce bo to nie ten temat, ale tak sie zastanawiam jak sie zmieniła Wisła w przeciągu 2 lat ? Widzicie jakieś ewidentne plusy ?
I odnośnie transferów - Trener ma piłkarzy trenować.Trenować.
Ukol - pisze ze przez obecną sytuacji w lidze nie należy skreślać holendra/ów. Oczywiście ze nie, tylko trzeba sie zastanwoić czy jest jakiś progres czy go nie ma.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
|