Wyświetl pojedynczy post
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2011, 11:24
Smyrgu wszyscy jesteśmy rozczarowani, zarówno brakiem awansu do LM, jaki i startem sezonu. I zapewne Maaskant nie jest w tym wszystkim bez winy. Do tej pory nie potrafił zaszczepić w drużynie automatyzmu, nie nauczył ich schematów, stałych fragmentów itp. Popełnia wg mnie również błędy personalne.

Nie mniej uważam, że poważniejszym problemem jest brak jakościowo dobrych transferów w naszej drużynie.
Wszyscy się podniecali Stanem, a tymczasem - tak z ręką na sercu - jedynie Pareiko i Melikson prezentują europejski poziom. I trzeba powiedzieć sobie prosto w oczy - pozostali są dobrzy na polską ligę, a i to nie do końca. Bo taki Diaz to się nawet na naszym podwórku do niczego nie nadaje.

Teksty Stana o tym, że on nie potrzebuje pieniędzy, żeby sprowadzić dobrych zawodników brzmią jak dla mnie nieco...hmm? Arogancko? Bałwochwalczo? W każdym razie, trochę bez sensu.
Oczywiście, trzeba by było znaleźć przyczynę takich a nie innych transferów. Bo jeśli przyjmiemy, że Stan miał wolną rękę, to znaczy, że jak dla mnie, dał dupy.
Ale jest oczywiście bardziej prawdopodobne wytłumaczenie, że po prostu nie dostał obiecanej kasy na transfery. I jakoś dziwnie mi się to kojarzy ze zmianami w RN naszego klubu, a ja jakoś w przypadki nie wierzę.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując