Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2011, 12:41
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Szanuję Twoje zdanie - patrzę jednak na mecz z Litexem w Łoweczu inaczej. Nie uważam, że spokojnie go kontrolowaliśmy. Broniliśmy się bardzo chaotycznie i osiągnęliśmy tam bardzo dobry wynik tylko ze względu na indolencję strzelecką Bułgarów. Dopuściliśmy do bardzo wielu groźnych sytuacji pod naszą bramką, dwa razy ratowała nas poprzeczka... Gdyby ten mecz zakończył się wynikiem 3-1 dla Litexu nikt zdziwiony być nie powinien.

ps. Kończąc wątek trenera uważam, że mimo bardzo słabej postawy zespołu nie powinno być w ogóle tematu zmiany Roberta na kogoś innego. Nie widzę w takim ruchu sensu.
Meczu z Litexem nie kontrolowaliśmy, bo nie było kogoś, kto mógłby poustawiać tą naszą obronę. Pareiko jest o niebo lepszym bramkarzem od Jovanica, bo ten drugi za słabo radzi sobie na przedpolu - moim zdaniem jest zbyt mało żywiołowy, a bramkarz powinien wręcz "kipieć" na bramce...

Widać jeszcze braki, zwłaszcza w srodku pola - nie mamy niestety zawodników, którzy mogliby poukładać grę w srodku. Maaskant z pewoscią będzie lobbował na rzecz sprowadzenia jeszcze kogos do srodka. Moim zdaniem czas Sobolewskiego powoli dobiega konca, a sam Wilk nam nie wystarczy - potrzeba kogos doswiadczonego, kto bedzie miał siłę i dobrą dynamikę by podrygować srodkiem pola - to nam zwiększy przewagę nad rywalami.

Maaskant i jego styl gry bardzo mi się podoba - często robi dobre zmiany - jednak w meczu z APOELem na wyjeździe irytowało mnie usilne bronienie wyniku, zbyt duże cofnięcie się do obrony - nie wiem czy zawodnicy byli aż tak zestresowani, że nie potrafili zagrać tak rozważnie jak w Krakowie, czy co?

Mecz z Lechią Wiśle kompletnie nie wyszedł - nie ma co zwalać winy na Maaskanta i go od razu zwalniać. Zawodnicy mają w głowach mecz z APOELEM - widać było po niektórych jak bardzo chcieli, a im bardziej się chce, tym głupsze decyzje podejmuje się na boisku. Czekam jednak na zwycięstwo za tydzień - przyszła pora na to, by Wisła się obudziła!
Odpowiedz cytując