Wyświetl pojedynczy post
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2011, 11:07
pit5791 napisał(a):Wyświetl post
50 PLN średnio, byłyby i tańsze i droższe bilety.
Oczywiście za taką kopaninę jak jest teraz nikt rozsądny nie zapłaci nawet 20 PLN.

Jak zrobić komplet sprzedanych biletów, proste, jak nie masz karnetów, to nie masz szans kupić biletu na Legię, Lecha, czy europejskie puchary. Trzeba też dać możliwość odsprzedawania biletów z karnetu na mecze na które posiadacz karnetu nie chce/nie może pójść.
Oczywiście przy obecnym poziomie gry, to nawet David Coperfield nie sprzedałby takiej ilości biletów.

Czy uważasz, że cena za karnet na cały sezon w kwocie średnio 750 PLN płatne np. w dwóch ratach po 375PLN każda to dużo?
Nie wiem czy 100 Funtów, to nie jest jednej z najtańszych biletów, ale na jeden mecz MU
Każdy chce cuda na boisku oglądać, ale najlepiej za darmo, takie rzeczy to tylko w Erze!

Dodatkowo nasz marketing leży i kwiczy.
Nie mamy sponsora na koszulki, dlaczemu np. oferty zakupu karnetów nie są wysyłane do firm z Krakowa i okolic.
Cały marketing ogranicza się do kilku plakatów na mieście.
Zgadzam się jednak, że to czysta fantazja, nikt w Wiśle czegoś takiego nie zrobi.
Nie zgadzam się z arti, że to beztroska matematyka.
Ile kosztuje wyjście do kina na film 3d?

A do tego wogóle nie zakładam, że moglibyśmy taką ekipa awansować do ligi mistrzów, co myślę, że byłoby raczej pewne, a to dodatkowe 5 mln EURo min, czyli jakieś 20 mln PLN.
W dzisiejszej sytuacji ekonomicznej ogółu Polaków bardzo wątpię czy znajdzie się w Krakowie i okolicach 35 tys ludzi, którzy zechcą zapłacić 750pln za karnet na rok. Chyba żeby to była modna, na wysokim poziomie rozrywka. Parę lat temu był wysprzedany cały stadion (10 tys) karnetów, no ale był Żuraw, Franek, Uche, Szymek... był show, gole, emocje, jakość w skali krajowej.
50 pln więcej niż bilet do kina, także nierzadko więcej niż teatr. Za kopaninę to nawet za 100zł. nie sprzeda się 35tys karnetów na cały sezon.
"Każdy chce oglądać cuda, ale za darmo..." - ja odwracam sytuację na pkt. widzenia klienta.
Zapłacę 50pln i co za to dostanę? Fajną rozrywkę czy 3 stracone godziny (mecz+dojazd na stadion,parkowanie,dojście itp.).
Niestety najpierw muszą być wyniki+jakość+marketing, a potem można zacząć liczyć zyski z LM, widowni, sponsorów koszulkowych itd.
Odpowiedz cytując