Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
zizou
Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2011, 10:23
I znów rozkminka kto jest lepszy, kto i co ma prawo śpiewać... Panowie, liga gra V kolejkę:

Górnik pokazał, że medialna koronacja Lecha na mistrza w tym sezonie odbyła się cokolwiek za wcześnie; oczywiście mogą być mistrzem (przepraszam - "majstrem" lub "czempionem") na koniec rozgrywek (tfu, tfu, na psa urok), ale długa droga przed nimi - nikt im tego na tacy nie da.
Zagłębie, nawet z wydatną pomocą sędziego nie było w stanie pokonać Cracovii - Lubin bardzo mnie rozczarowuje, moim zdaniem mają potencjał na czub tabeli a na razie masakra.
Podbeskidzie... walki nie można im odmówić, ale najlepiej podsumował ich sam trener; zawodowi piłkarze nie mogą popełniać takich błędów. Zobaczymy jak długo Korona będzie w czubie, rok temu też dobrze zaczęli.
Polonia Grodzisk Wielkopolski zwycięska, ale bardziej dzięki temu że GKS Bełchatów to śpiące królewny niż dzięki poprawie gry.
Wisła przyjaźnie pomogła Lechii wydobyć się z dołka. Niektórzy już chcą zwalniać trenera. Jak dla mnie sztab szkoleniowy przygotował pierwszy w tym sezonie szczyt formy na mecze z Liteksem - naprawdę przyjemnie oglądało się krakusów w tym dwumeczu. Gra może i była defensywna, ale taktycznie i fizycznie - pierwsza klasa. Pozostaje pytanie, czy było to celowe, czy też popełniono błąd i ten szczyt miał przyjść dopiero na Apoel...
Aha, a propos wypowiedzi Patryka Małeckiego i dyskusji na ten temat; może zróbcie sobie 2 rodzaje koszulek:
1. Dla zwolenników tego piłkarza: "Nie gwizdałem na Patryka"
2. Dla jego przeciwników: "Jestem piknikiem i jestem z tego dumny"
Nic to nie zmieni ale będzie weselej na trybunach.

Dziś liczę na fajny mecz we Wrocławiu (z nadzieją na remis) i kolejny "Franek show". A jutro oczywiście mam nadzieję, że żaden z byłych Legionistów nie zagra meczu życia, jak to często mają w zwyczaju
Ostatnio edytowane przez zizou : 28.08.2011 o godz. 10:27.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując