Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2011, 20:38
Mocny napisał(a):Wyświetl post
tylko ze w miedzyczasie zdobylismy mistrzostwo i mimo wszystko osiagnelismy sukces w pucharach
Dajcie już spokój z tym mistrzostwem i sukcesem w pucharach. Mistrzostwo to Skorża osiągał w lepszym stylu, a w pucharach nasze kompromitacje był w dużej mierze zasługą Sosnowca i Suchych Stawów. Przejście Skonto Ryga i Litexu to nie sukces - to wypełenienie planu minimum.

Do dzisiejszego dnia nie krytykowałem Maaskanta, pewnie i teraz nie powinienem - bo przecież bronią go wyniki... Prawda jest jednak taka, że w ostatnich latach nie było w Wiśle trenera mającego tak cieplarniane warunki pracy. Czy przez rok czasu pracy Holendra jest jakikolwiek postęp w organizacji gry? Czy podczas spotkań Wisły obserwujemy wyuczone na treningach zagrywki? Nic z tych rzeczy - dominuje chaos i indywidualne popisy (tych udanych w dzisiejszym meczu nie zauważyłem).

Z drugiej strony - czego można nauczyć Paljica, Bunozę, Diaza, Gargułę, Nuneza, Małeckiego czy innego Bitona? Mamy szeroką kadrę słąbych i przeciętnych piłkarzy i tylko kilku (trzech?) zawodników na dobrym poziomie...

Ponarzekałem, mam nadzieję, że jednak ruszy to wszystko do przodu.
Odpowiedz cytując