|
Maaskant nie pracuje w Wiśle od miesiąca. Pracuje lekko ponad rok. Niestety ta drużyna nie czyni postępów. Rozumiem, że pierwsze pół roku trenera było jakie było. Wszyscy pamiętamy doskonale jaki Wisła grała piach. Przyszła przerwa zimowa zaczęły się transfery. W większej lub mniejszej mierze te transfery były konsultowane z trenerem. Teraz też Maaskant dostał takich zawodników jakich chciał. Przygotowywał zespół do Ligi Mistrzów jakąś taktykę miał , swój plan działania również. Niestety taktyka Maaskanta polega głownie na obronie. Nie wiem jak Wy ale ja czasem tego po prostu ku**wa oglądać nie moge. Wszyscy stoją , obrońcy podają między sobą piłkę, zero ruchu jest w zespole. Co gorsza w 5 meczach strzeliliśmy uwaga 3 bramki ( w tym jedna z karnego) . Kolejna sprawa wydaje mi się, że nasz trener ma po prostu piłkarzy których bardziej lubi a których nie. Kirm w tym momencie z taką formą nadaje się do rezerw. Maaskant wpuszcza Kirma i poraz któryś jest cieniem samego siebie. Kolejna sprawa nasze dośrodkowania z rzutów rożnych. Jeśli nie umiemy rozgrywać piłki należy odrazu bezpośrednio ją dośrodkować z rzutu rożnego nie bawić się w żadnego rozgrywanie piłki !!! Coś trzeba zmienić. Musi wcześniej reagować na to co się dzieje na boisku. Jeśli Maaskant podniesie zespół po tych porażkach, będzie jakiś styl w tej drużynie to można powiedzieć wtedy o nim że jest dobrym trenerem.
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 27.08.2011 o godz. 19:52.
|