|
Ja bym nie stawiał sprawy na ostrzu noża w kwestii Maskaanta. On dopiero pracuje rok i razem ze Stanem ja osobiście widzę progres. To trzeba kontynuować, korzystać z doświadczenia, wiedzy Stana, wzmacniac systematycznie zespół co okienko transferowe. Trafiliśmy na lepszy zespół, dużo lepszy z Cypru - kto by się spodziewał, nawet ja sam się tego nie spodziewałem - zespół mający klasowych, potrafiących grać technicznie, kombinacyjnie, zespołowo, z klepki zawodników. U nas jest z przodu Melikson, Iliev, którzy potrafią grać kombinacyjnie, zespołowo a także zrobić różnicę. Jest też kilku zawodników, którzy grają zbyt indywidualnie, zapominając, że gra w Wiśle to nie jest gra na podwórku - tu trzeba grać zespołowo, kombinacyjnie, starać się grać z klepki, być pod grą, szukać gry i po stracie piłki za....dalać wspomagać kolegów z obrony. Dlatego moim zdaniem dzieło, które zaczęli Holendrzy powinni oni spokojnie kontynuować cały czas mając (razem z właścicielem) na myśli by systematycznie wzmacniać ten zespół personalnie, bo wg. mnie tylko w ten sposób ponowna walka o LM za rok może mieć sens.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
|