Wyświetl pojedynczy post
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2011, 09:26
Wg mnie Wisła jest słabo przygotowana piłkarsko. Zobaczcie , ze praktycznie nie ma wyćwiczonych żadnych schematów w ofensywie i stałych fragmentów gry.To jest zadanie trenera , które wg mnie Maaskant oblewa. Wydaje mi się tez , ze taka ilość obcokrajowców powoduje , ze nie widać w tym zespole determinacji takiej jak np u Legii co było widoczne na Cyprze Wisła w meczu z Apoelem człapała bez żadnego pomysłu i był to obraz nędzy i rozpaczy.Mając na uwadze , ze skład Wisły był budowany na "teraz" , to co przyszłości nie był bym wcale tak radośnie nastawionym , bo obecnych grajków się nie sprzeda , bo są wiekowi a trzeba będzie szukać następców , którzy zagwarantują odpowiednia jakość.

Tak sobie tu czytam jaki to Wisła ma obecnie potencjał , ale gdzie on został sprawdzony? W naszej lidze? Z przeżywającymi kryzys Bułgarami?

Chodzi mi o to , ze choć sezon w lidze zakończył się MP dla Wisły to , liczba porażek powinna dać do myślenia w kwestii Europejskich pucharów. Ja wiem , że poprzedni sezon był dziwny i specyficzny , ale nie znalazłem Mistrza Kraju , który by poniósł tyle porażek a co za tym idzie zdobył tak mało pkt.
Sądzę , ze jeśli w takiej lidze jak nasza nie wygrywa się zdecydowanie , to liczenie na LM brzmi dość abstrakcyjnie , bo obraz z ligi ma odzwierciedlenie w pucharach. Czemu Wisła za Kasperczaka była mocna i mogła liczyć na sukcesy? Bo w lidze nie miała sobie równych i zapewniała sobie MP długo przed zakończeniem rozgrywek. Pozwalało , to mieć nadzieję , że w Europie nie będzie wstydu , bo zespół na swoim podwórku pokazywał styl , klasę sportowa , polot i rozmach.

Zeszły sezon , był bardzo przypadkowy i Mistrza mógł zdobyć praktycznie każdy. Czy to pozwalało mieć nadzieję na sukces w Europie? Wg mnie nie i dwa zespoły w fazie grupowej LE , to i tak wyczyn ponad stan mimo wszystko.
Odpowiedz cytując