Wyświetl pojedynczy post
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2011, 23:19
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Twoje wpisy czytałem po wywaleniu Kasperczaka:
"Ojeju byle nie trafił do Legii bo ta nam odskoczy na lata i możemy zapomnieć o mistrzu" - trafił do Górnika i wszyscy wiemy co zrobił z tym zespołem.

To nie atak personalny na Pana Roberta, gdyż jestem zwolennikiem pozostania tego trenera, nawet pomimo tego, że jego system 4:3:2:1 (lub jak kto woli 4:3:3) strasznie mi się nie podoba i z chęcią bym chciał zobaczyć stare sprawdzone 4:4:2 z Genkovem i Bitonem w ataku.

Mimo wszystko widzę, że trener ten ciągle się uczy. Pamiętam jak po świetnym wejściu Jirsaka z Ruchem Chorzów w którym Tomas zanotował asystę i gola Robert postanowił grać "ofensywnym ustawieniem" z Sobolem Jirsakiem i Meliksonem w środku, owszem z początku to wychodziło, były wygrane z Bełchatowem czy Jagiellonią, lecz później maszynka zaczęła szwankować i przyszły mecze ze Śląskiem i Górnikiem oba przegrane 2:0. Robert zareagował pozytywnie stawiając na dwójkę defensywnych pomocników w środku pola, którzy bezbłędnie rozbijali ataki przeciwników w tym obrębie i dzięki temu wygraliśmy 3 kolejne i jakże ważne spotkania z Lechią, Lechem i Cracovią.
Tak teraz sądzę, że Maaskant wyciągnie pozytywne wnioski po tej porażce i nieco przemebluje skład.
Jasne stare 4+4+2 a masz do tego grania skrzdłowych, wsadzisz Meliksona do środka obok Sobola czy na ławę.
Odpowiedz cytując