Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2011, 21:40
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
A co Ci piłkarze mieli robić na boisku ? Bo według mnie taktyką Roberta była właśnie obrona. Świadczy o tym chociażby wielokrotnie przywoływana już sytuacja gdzie Genkow dostał prostopadłą piłę, okiwał 2-ch obrońców po czym rzucił gałę wzdłuż linii tak, że minęła bramkarza i wystarczyłoby tylko żeby jakiś Wiślak dołożył nogę. Wystarczyłoby ale tak się nie stało bo nikt nie poszedł za akcją. Nie poszedł bo wg. mnie taka była taktyka żeby przede wszystkim się bronić i utrzymać zaliczkę z Krakowa. Co więcej jak straciliśmy bramkę na 1:0 to nasza taktyka nie zmieniła się nic a nic! Tego nie mogę zrozumieć. Podobny przykład znajdujemy na naszym kochanym polskim podwórku. Gdzie na większość spotkań w poprzednim sezonie wychodziliśmy z 2-ma defensywnymi pomocnikami w środku. Mistrz Polski ! Melexa nie traktuję jako typowego środkowego pomocnika, który umiejętnie rozgrywa piłki. Niestety w chwili obecnej bazujemy jedynie na indywidualnościach, którzy przecież też są ludźmi i mają prawo do słabszej dyspozycji. Brakuje osoby, która umiejętnie rozłożyłaby wysiłek drużyny na wiele ogniw a nie, że jest podanie do Melexa, który sam próbuje coś stworzyć po czym w końcówce jest zajechany.
Mieli grać dalej od swojego pola karnego, dłużej utrzymywać się przy piłce. Odbierać piłkę Cypryjczykom i wyprowadzać szybkie kontrataki. Nic z tego nie wyszło.

Oczywiście, zgadzam się, że brakuje nam kogoś w stylu Szymka/Stilića, sam o tym wspominałem wielokrotnie, ostatnio wczoraj. Tylko że to musi być zawodnik na tym samym poziomie. Garguła ani ktokolwiek inny w naszej kadrze nie jest alternatywą. To dlatego Maaskant gra i Wilkiem i Sobolem.
Odpowiedz cytując