|
A zostawiając losowanie chwilowo na boku...
Co do składu Wisły...Jeśli w meczu z Apoelem (w pewnym etapie meczu) grało połowę drużyny z pola (czyli pomijając bramkarza) która jest z zespołem 1,5 miesiąca (są to Lamey, Diaz, Jovanović, Iliew i Nunez) to jak tu można mówić o zgraniu.
Wystarczy już rewolucji kadrowych, max 2/3 transfery i zgrywanie drużyny tak powinna wyglądać nasza przyszłość.
Warto też popatrzyć na przykładzie naszych (polskich) drużyn, że wiele zależy do taktyki i mentalnego przygotowania naszych reprezentantów w pucharach. W meczach wyjazdowych zadziwiająca konsekwencja ... Śląsk zaczął grać ze Szkotami od stanu 0-2, Wisła z Apoelem też od 0-2 i teraz Legia ze Spartakiem oczywiście też od 0-2. Inne nastawienie mentalne będące konsekwencją większego doświadczenia i zgrania powinno być naszym udziałem. Czyli nie rewolucja tylko zbieranie doświadczeń w LE i kosmetyczne zmiany (tylko jakościowe) naszej kadry.
Co do losowania Porto to dziś potęga, reszta bedzie walczyć o 2 miejsce...sam jestem ciekaw postawy Apoelu na własnym obiekcie.
PS. I Legia strzela na 3-2, no to mamy 2 drużyny w LE. Jak klubu nieznoszę to szacun z 0-2 na 3-2.
Ostatnio edytowane przez milosz : 25.08.2011 o godz. 17:52.
|