Pablo84 napisał(a):

To Ci powiem dlaczego.
1.Wisła za czasów 1/8 to był dreamteam tej ligi, pozatym nie mieliśmy za bardzo konkurencji.Teraz liga wyraźnie się wyrównała a o końcowym wyniku będą decydowały niuanse.
2.Jeśli ktoś wierzy w .......enie o 2 równorzędnych 11 Wisły ten ma problem z inteligencją.Wiadomo, że tego typu teksty mają za zadanie wzmocnienie morałów rezerwy.Wisła nie ma szans na skuteczną grę na 2 frontach, bo to nie ten poziom.Zobaczymy jeszcze jakie czekają nas ruchy transferowe w zimie.
3.Ewentualna porażka w walce o MP (np miejsce 2,3) spowoduje kolejną rewolucję.Czyli wy.......enie Maaskanta, za nim pójdzie Valckx, a ta dwójka gwarantuję systematyczny progres.
Dlatego osobiscie LE mam w głębokim poważaniu i osobisćie dla mnie ekstraklasa powinna być absolutnym priorytetem a grę w LE Wisła powinna traktować na większym luzie.
Podejście klubu do tego LE powinno być elastyczne.Gdy będą wyniki w lidzę, większe siły przeznaczyć na Europę, gdy będzie kiepsko, dać odpocząć od Europy jednak wpuszczać na Polską ligę.Pewnie kopaczom taka polityka by się nie spodobała, ale to nie ważne.Oni są od grania a nie narzekania.
|
Ja uważam ,że możemy z powodzeniem grać na dwóch frontach i nie można odpuszczać LE ponieważ tutaj też można konkretne pieniądze zarobić i pokazać się w Europie a odpuszczenie tych rozgrywek byłoby po prostu głupotą . Weź pod uwagę że w tej rundzie rozegramy 6 meczów w LE więc jak na całą rundę nie jest tak dużo i będziemy grali je co 2 -3 tygodnie a nie tak jak podczas kwalifikacji co tydzień więc na odpoczynek też będzie czas. Po drugie liga będzie grana w tym sezonie również w poniedziałki więc nasze mecze ligowe i pucharowe mogą być tak rozłożone w czasie że spokojnie możemy zregenerować siły i na ligę, i na LE !
Np teraz będzie taka sytuacją że będziemy grali mecz z Lechem 9 września, mecz w LE 15 a kolejny mecz ligowy 19 więc wcale tak mało czasu na odpoczynek nie będzie.