Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2011, 11:03
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
W wielu postach przejawia się opinia, że APOEL ma wartościowszych graczy. Zatem bardzo szacunkowo wygląda to tak: APOEL 14 mln (śr 524 tyś) EUR – Wisła 25 mln EUR (śr. 1 mln EUR). Dodatkowo wreszcie mamy doświadczonych graczy, mających na koncie udział w wielu rozgrywkach europejskich.
Skąd Ty wziąłeś takie porównanie ? Jeśli z tej stronki o której myślę to krótko mówiąc ośmieszasz się ! Akurat transfermarkt i ceny na nim to idealny punkt odniesienia żeby ocenić który piłkarz jest bardziej wartościowy a który mniej . Sam lubię czasami zaglądać na tą stronę ale ceny podawane na niej często mają mało wspólnego z rzeczywistością i więcej zależy od tego w jakiej lidze gra dany zawodnik niż to jak ten zawodnik prezentuje się na boisku i jaki posiada umiejętności ! Po drugie ceny z wiekiem spadają a popatrz ilu piłkarzy Apoel ma po 30 -stce . To kto ma wartościowszych piłkarzy pokazuje tylko i wyłącznie boisko.
Odniosę się również do tej bardzo defensywnej taktyki Wisły którą wg Ciebie nakreślił trener Maskant .
Jeśli uważasz że trener obrał na ten mecz taką taktykę żeby całym zespołem bronić się w pobliży własnego pola karnego to naprawdę gratuluję wyobraźni. Mieliśmy grać defensywnie i z kontry ale to nie miała być "obrona Częstochowy" a jest kolosalna różnica między rozsądną grą w defensywie wyprowadzając groźne kontry a bronieniem całą drużyną w pobliży własnego pola karnego i wybijaniem piłek na uwolnienie ! Taka z pewnością nie była taktyka tylko po prostu piłkarze Apoelu nas do takie defensywy zepchnęli , do tego z czasem doszło zmęczenie bieganiem bez piłki w takich warunkach i porażka nieunikniona . Niestety byli lepsi, takie jest moje zdanie.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 25.08.2011 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując