Nie wiem czy czytaliście ten wywiad z Iliewem ale wkleję jeden interesujący fragment :
Cytat:
- A pogoda utrudniła zadanie?
- Bardzo, bo praktycznie nie dało się oddychać! Jak tylko wszedłem na boisko, zacząłem się dusić. Tak samo było dwa lata temu, gdy grałem w Maccabi Tel Awiw. Żeby się przyzwyczaić do takiej pogody, potrzeba kilkunastu dni.
|
Od razu podkreślę ,że nie jestem za tym żeby tłumaczyć naszą porażkę pogodą ! Piłkarze Apoelu byli lepsi , lepiej grali piłką , mieli wyższe umiejętności ale też lepiej wyglądali kondycyjnie na co mogła mieć wpływ pogoda , oczywiście nie była decydująca w tym względzie ale była jednym z czynników tego niepowodzenia o którym nie można zapominać.
A czytaliście na weszło ten artykuł o tym jak już Stan Valckx nie jest taki wspaniały ? Śmieszne żeby po jednym meczy w którym drużynie nie szło obniżać notę dyrektora sportowego . Czy możemy mieć do niego jakieś zastrzeżenia ? Przecież prawie każdy piłkarz który został ściągnięty w tym okienku przebił się do pierwszej 11 (Lamey ,Nunez, Diaz, Iliev) bądź do tej pierwszej 11 ma niedaleko (Biton, Jovanović) . Czy może o którymś z tych transferów powiedzieć że jest nieudany ? Oczywiście można mieć pewne zastrzeżenia do pewnych zawodników że nie są ciut lepsi ale przypomnijmy sobie ile kasy Stan miał na sprowadzenie bocznych obrońców ? Nawet trener mówił po transferze Lameya że na lepszego prawego obrońcę nas nie było stać ! Więc ten artykuł uważam za śmieszny i w ogóle weszło jedzie po Nas jak po burej suce . Tytuły "żenada" ," kompromitacja" są nie na miejscu ale widocznie ktoś lubi się wyżyć na Wiśle . Gdyby Wisła odpadła teraz z drużyną pokroju Levadii bądź Karabachu to wtedy takie tytuły byłyby uzasadnione ale my słabszych rywali przeszliśmy i dopiero drużyna naprawdę mocna wybiła nam z głowy fazę grupową LM ! Dlaczego takich tytułów nie było rok temu jak Lech w 3 rundzie el.LM łatwo przegrał ze Spartą również grając bardzo słabo w tym dwumeczu ? Z tą samą Spartą która dała d... z Żyliną ! Jednak wtedy nikt nie ważył się mocniej skrytykować Lecha ( i może słusznie ) tylko dlaczego teraz nie ma takie samej sytuacji z Wisłą ? My po raz pierwszy od 3 lat w europejskich pucharach nie skompromitowaliśmy się więc teraz słowa o blamażu ,kompromitacji ,itp są przesadzone i krzywdzące !
W oko również wpadł mi ten fragment :
Cytat:
|
Pytanie dzisiejszej rozprawki brzmi – czy Stan Valckx rzeczywiście dokonał takich cudów, o jakie go do niedawna podejrzewano? Ściągnął Meliskona, co okazało się strzałem w dziesiątkę, ściągnął Pareikę, którego można uznać za strzał – no, zważywszy na nowe okoliczości… - w siódemkę. Doszedł poprawny Genkow. Poprawny.
|
Ten fragment uważam za niepoważny i śmieszny a osoba która to napisała po prostu się skompromitowała . Jak można oceniać bramkarza przez jeden błąd w jednym meczu i jeszcze obniżać mu za to ocenę za całokształt swojej gry w Wiśle ? On popełnił błąd - zgoda ale wskażcie mi bramkarza który tych błędów nie popełnia ! Nie znajdziecie takiego . Po drugie nie rozumiem dlaczego z Pareiki robi się głównego winowajcę tej porażki, to nie przez Niego przegraliśmy i odpadliśmy tylko przez naszą grę ! Grę całej drużyny !Sergiejowi przydarzył się błąd na pewno nie ostatni w swojej karierze jednak z całą pewnością można powiedzieć że jest to bramkarz wysokiej klasy ( o czym również powiedział Szczęsny senior a on się przecież zna na tym jak mało kto ) i ten bramkarz dał nam w końcu odpowiednią jakość w bramce ! I jeśli mamy oceniać transfer tego zawodnika w skali od 1 do 10 to ja widzę tylko jedną możliwą oceną !
10 !