Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2011, 11:02
pit5791 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że mogę się mylić, ale:

Kew Jaliens, wzrost - 183 cm, wiek 33 lata, kontrakt - EURo, można go potencjalnie odsprzedać za - EURo.
Michał Czekaj, wzrost - 196 cm, wiek 19 lat, kontrakt - EURo, można go potencjalnie odsprzedać za - EURo.
Co to porównanie miało pokazać ? Uważasz że starszy i niższy obrońca nie może być lepszy od tego wyższego i młodszego ?

Przy swoim wzroście, Czekaj jest całkiem zwrotny (na pewno bardzie niż Bunoza) i ma pewniejsze wybicie piłki niż Bunoza czy nawet Chavez, o grze głową w porównaniu z Jaliensem nie ma co wspominać.
Jakoś w meczu nie zauważyłem różnicy w zwrotności między Bunozą a Czekajem a co do wybicia piłki też mam inne zdanie .

Co może dać wzrost Czekaja:
- przestaniemy drżeć przy każdym rożnym czy wolnym pod bramką Wisły!!
- możemy mieć szansę w ofensywie (pamiętamy jeszcze co dawał w ofensywnie wzrost Marcelo),
- mamy w składzie Polaka, nie wiem czy Czekaj jest naszym wychowankiem, ale to byłby kolejny + i sygnał dla młodych, że nie ma szklanego sufitu i opłaca się zasuwać.
Śmieszne argumenty , czyli wg Ciebie Wasiluk powinien być zajebistym stoperem a wszyscy wiemy że nie jest . Wzrost to nie wszystko a wzrost Czekaja wcale nie zapewni nam tego że przestaniemy drżeć przy każdym wolnym i rożnym pod naszą bramką , Czekaj nie musi dawać w ofensywie tyle co Marcelo ( wg mnie on nigdy nie będzie grał na tym poziomie co Marcelo) a odnośnie tego punktu z Polakami nawet tego nie będę komentował jeśli oni zastanawiają się czy opłaca się zasuwać ...

Kiedy i gdzie ma się ogrywać Czekaj, jak nie teraz w naszej lidze.
Zobacz sobie na skład MU w ostatnim meczu z Totenhamem, jak się młodziaków wprowadza do drużyny.
Czyli Czekaj ma się ogrywać kosztem znacznie lepszego środkowego obrońcy tylko dlatego że ma się ogrywać bo kiedyś może coś z niego będzie ? My walczymy o Mistrzostwo i musimy wystawiać najmocniejszy skład a Czekaj musi czekać na swoje szanse a może za jakiś czas pójdzie na wypożyczenie?
Dawanie przykładu MU uważam za niesmaczne , po pierwsze tacy piłkarze jak Welbeck , Cleverly czy Jones świetnie spisywali się podczas okresu przygotowawczego zwłaszcza Ci dwa pierwsi i po prostu przebili się do pierwszego składu -zobaczymy na ile a po drugie Ci piłkarze są już ograni w Premier League w innych zespołach gdzie prezentowali się bardzo dobrze więc co to ma wspólnego z wprowadzaniem Czekaja który do tej pory grywał najwyżej w ME ? Pomalutku , chłopak jest utalentowany , dostał szansę z Koroną i jeszcze dostanie nie jedną ale na dzień dzisiejszy jest za słaby na pierwsza 11 , na dzień dzisiejszy może być zadowolony że przebił się do pierwszej drużyny a to już coś .
Ja w wypadku Jaliensa chyba pierwszy widzę dobrego stopera, którego trzeba oszczędzać, co drugi mecz, co chwilkę jest kontuzjowany, albo niedysponowany, na kimś takim nie można opierać gry!
Czekaj też nie jest zawodnikiem o zdrowiu takim jakie miał ,np. Marcelo a Kew wcale nie jest taki podatny na kontuzje i gra dosyć często .
Za kontrakt Jaliensa i Lameya, w sumie rocznie pewnie ponad 500K EURo pobierają z kasy, można zakontraktować konkretnego napadziora lub środkowego pomocnika.
Czyli chcesz grać bez obrony ? Jak już to za pieniądze z kontraktów Kew i Michela należy ściągnąć lepszych zawodników na te pozycje o ile to możliwe !
Jaki dobry mecz Jaliensa?
Ile razy zawodnicy z Apoelu byli w zasadzie sam na sam z bramkarzem, jaki był chaos przy rożnych i wolnych.
Ile razy nasi stoperzy zagrali na wyprzedzenie?
Ile razy wczoraj Apoel był na spalony, a kto jak nie stoper kierujący obroną decyduje jak wysoko gra obrona?
Jeśli to nie wina obrony to kogo?
Kto nie asekurował Lameya i Diaza, kto się dał nabierać na zwody na raz, czy na prostą klepę?
Czyli wszystkiemu jest winna obrona ? Temu że cały czas byliśmy zamknięci we własnej połowie a czasami nawet we własnym polu karnym też ?Temu że Apoel robił co chciał przed polem karnym , na bokach boiska też? Nie znam środkowego obrońcy który poradziłby sobie w takim meczu a Jaliens z Osmanem i tak jak na taką dominację wypadli pozytywnie bo mogło to się skończyć znacznie gorzej !
Proszę napisz, jakie to cechy charakteryzują Jaliensa, że jest taki niezastąpiony.
Oczywiście w sytuacji gdy gra, ponieważ ostatnio to też za często nie ma miejsca.
Myślę ,że każdy kto ogląda mecze Wisły wie o jakie cechy chodzi i ja nie zamierzam mówić Ci tego co wg mnie powinno być oczywiste a po drugie widzę że moje argumenty i tak do Ciebie nie dotrą więc mam propozycję : najlepiej sam skontaktuj się z trenerem Maskantem i zapytaj się Jego jakie to cechy posiada Jaliens że jest potrzebny naszemu zespołowi . On wiele razu to już mówił ale widocznie do Ciebie to nie dotarło ...
Odpowiedz cytując