Wyświetl pojedynczy post
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2011, 10:48
Wisła przegrała z Apoelem , bo była o co najmniej klasę słabsza i nie ma sensu dywagować czy Małecki powinien stać przy słupku czy wyjść za linię boczną boiska.

Taktycznie Wisła jest zespołem bardzo ubogim i nie zmienia się to od roku.
Nie ma zupełnie pomysłu na akcję ofensywną czy też stałe fragmenty gry. Jedyną taktyką jest wg mnie bronić i liczyć , że uda się jakaś indywidualna akcja.
Myślę , że , to zdecydowanie za mało i tak ubogiej Wisły pod względem taktycznym nie widziałem.

Problem Wisły polega na tym , że ten skład jest w dużej mierze solidnie zaawansowany wiekowo i ile grać jeszcze będą Jaliens Lamey czy Sobolewski? Rok? Dwa lata?

Dlatego sadzę , że włodarze Wisły się przeliczyli , bo chcieli sukces osiągnąć od razu awansując do LM a może się okazać , ze za rok będzie się zgrywał zupełnie inny zespół.

W tym składzie w LM były , by ciężkie baty i może , to lepiej , że jest LE , bo to przez te rozgrywki zdobywa się niezbędne doświadczenie , by grać w LM.

Apoel , to zespół dużo lepszy co było wczoraj widać a na dodatek nikt o tym nie wspomniał , że ten zespół nie zaczął jeszcze sezonu ligowego i aż strach pomyśleć jak by wczorajszy mecz wyglądał gdyby Apoel rozegrał 5 spotkań w lidze. Niestety futbol Cypryjski uciekł nam już dawno co pokazują rankingi , tylko nasza świadomość się nie zmieniła. Dla większości kibiców w Polsce Cypr jest wyspa na , której łowi się ryby i gra rekreacyjnie w piłkę.

Ogólnie patrząc na ostatnie trzy lata Wisły w lidze czy możemy twierdzić , że Wisła dominuje? Wg mnie z roku na rok dystans czołowych klubów do Wisły się zmniejsza , bo i Lech i Legia a nawet Śląsk sukcesywnie zacierają hegemonie Wisły w lidze. To nie jest przypadek , że Wisła zdobywając Mistrzostwo w zeszłym sezonie zdobyła tak mało punktów i poniosła tak dużo porażek.
Należy postawić pytanie w jakim kierunku zmierza Wisła? Z roku na rok jest silniejsza czy staje się jednym z wielu kandydatów do Mistrzostwa?
Odpowiedz cytując