PvD napisał(a):

pozwolę sobie jeszcze inaczej przedstawić sytuację
My od 1906 mamy kontynuację . Wisła obecna to ta sama Wisła co w 1906. Bez względu na to czy była Wisła, GTS Wisła czy TS Wisłą ,a teraz Wisła SA.
Jak sobie dobrze przypominam to w momencie przejęcia Legii powstało KP Legia jako piłka nożna, a CWKS też miał swoją drużynę piłkarską seniorów i nawet w czasie głębokiego konfliktu na Ł3 chodzono właśnie na CWKS.
Więc to na Legii były dwie drużyny seniorskie. KP Legia i CWKS Legia. Dopiero bodajże po wykupieniu całego CWKSu przez ITI coś się zmieniło i cały CWKS jest w rękach ITI. Więc hipokryzji szukałbym gdzie indziej, a nie na R22.
|
Pod koniec tego okresu – 25 kwietnia 1989 władze klubu zadecydowały o odłączenie się sekcji piłkarskiej od wielosekcyjnego CWKS i utworzenie Autonomicznej Sekcji Piłki Nożnej (ASPN CWKS "Legia" Warszawa).
ITI kupiło kontynuatora tradycji sekcji piłkarskiej, która się odłączyła od CWKS. CWKS potem założył sekcję piłkarską CWKS Legia Bemowo, głównie z myślą o pracy z młodzieżą. A co do hipokryzji to ja jej nie zarzucam kibicom Wisły(i jakbyś przeczytał mój post ze zrozumieniem to byś dostrzegł, że to w nim podkreśliłem).