kot napisał(a):

Tylko szefie we wcześniejszym poście napisałeś takie zdanie: "tak się składa, że my się odżegnujemy od GTS-u, a żeby jeszcze śpiewać GTS (
CWKS - gdy już dawno jesteście KP Legia Warszawa )"
Z podkreślonego zdania idzie wysnuć wniosek, że powinniśmy nie śpiewać o CWKS, bo jest teraz KP, więc odbiłem piłeczkę pisząc, że wy też nie jesteście TS. A to, że ty sobie w następnym poście już zupełnie inaczej pociągnąłeś wątek to się nie czepiaj wcześniejszego posta.
Śpiewamy o CWKS bo jakby na to nie patrzeć jest to spora część historii Legii, na której się wszyscy wychowali. Różnica pomiędzy GTS u was, a CWKS u nas jest taka, że my od początku istnienia byliśmy klubem wojskowym, wy gwardyjskim staliście się po wojnie więc była to znaczna ingerencja w historie klubu. I jednym z elementów podkreślających tą zmiane była literka G.
P.S. przepatrzyłem dzisiaj filmiki z dopingu z meczu ze Śląskiem i porównując do listy stworzonej przez Ciebie znalazłem kilka piosenek, których nie wymieniłeś. O dziwo są to piosenki nie będące "jednosylabowymi"-jak to określiłeś. Musiałeś je zupełnie przypadkowo pominąć. Zdarza się najlepszym...