Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2011, 20:41
kot napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze z anielską wręcz cierpliwością i szacunkiem do Legionisty, bez spiny i na luzie ( uwierz proszę )

TS Wisła dobrowolnie zarejestrowano w 1910 roku a narzucone GTS w 1949
WKS Legia Warszawa dobrowolnie zarejestrowano w 1922 roku a narzucone CWKS w 1949

A więc szanowny adwersarzu z Warszawy - mamy jako kibice Wisły- nie tylko prawo, ale i moralny obowiązek oraz chęci szczere - odwoływać się wyłącznie do TS przedwojennego ( wraz z jego herbami i flagami ) a nie GTS-u powojennego, co czynimy w przeciwieństwie do Was.
Sam sobie odpowiedz, dlaczego nie odwołujesz się wraz ze swoimi braćmi po szalu - do WKS-u przedwojennego, tylko do CWKS-u powojennego

To zasadnicza różnica między nami i Twoje wywody są nielogiczne i całkiem na luzie rzecz ujmując, zarzut o hipokryzji mojej i moich braci klubowych jest niedorzeczny, natomiast

...............ja jednak z jajem i na luzie kosmicznym wręcz, czekam na Twoją lub Twoich braci odpowiedź, dlaczego odwołujecie się do tradycji powojennego CWKS-u a nie przedwojennego WKS-u ( toż to napisałem na wstępie całej tej dyskusji a powyżej w tym tekście, wyprowadziłem dowód na tą okoliczność, no chyba, że fakty historyczne to także Legijna teoria spiskowa dziejów a wedy - ręce opadają i bez flaszki nie rozbierzemy tej zagwozdki o różnicy między WKS i CWKS, bo jeśli chodzi o nas, to my już dawno,dawno temu wybraliśmy TS, a potem wyrzuciliśmy GTS na śmietnik historii i późniejsze przekształcenia po 1989 roku - KP w SSA itd. nie mają tutaj znaczenia, bo nie o to ambaras cały, lecz o odwoływanie się do takiej czyli przed lub powojennej tradycji )
pozwolę sobie jeszcze inaczej przedstawić sytuację

My od 1906 mamy kontynuację . Wisła obecna to ta sama Wisła co w 1906. Bez względu na to czy była Wisła, GTS Wisła czy TS Wisłą ,a teraz Wisła SA.

Jak sobie dobrze przypominam to w momencie przejęcia Legii powstało KP Legia jako piłka nożna, a CWKS też miał swoją drużynę piłkarską seniorów i nawet w czasie głębokiego konfliktu na Ł3 chodzono właśnie na CWKS.

Więc to na Legii były dwie drużyny seniorskie. KP Legia i CWKS Legia. Dopiero bodajże po wykupieniu całego CWKSu przez ITI coś się zmieniło i cały CWKS jest w rękach ITI. Więc hipokryzji szukałbym gdzie indziej, a nie na R22.
Ostatnio edytowane przez PvD : 22.08.2011 o godz. 20:44.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując