Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2011, 18:59
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Za to śpiewacie o TS, gdy piłkarska sekcja to nie TS... hipokryzja z twojej strony, czy krótkowzroczność? Idąc tym tokiem dalej, na flagach macie herb zupełnie inny, niż ten pod którym grają piłkarze(żeby się nikt poza kotem nie rzucał, ja to jaknajbardziej rozumiem, jednakże skoro jemu śpiewanie o CWKS przeszkadza, to 2 wyżej wymienione przypadki także powinny, bo sa analogiczne).
Ogólnie to nie chce mi się za bardzo ciągnąc wątku kibicowskiego, bo to gówno warte, ale skoro nalegasz.
Z waszych wielosylabowych najbardziej podobają mi się: "Wisła to jest potęga..." oraz "Na dworze jest zmrok, w tramwaju jest tłok...". Zluzuj gacie, i przed przeczytaniem jakiegoś tekstu daj go najpierw komuś do sprawdzenia, czy nie idzie przeciwko twojej linii światopoglądowej, bo widzę, że to ciężko znosisz i przeżywasz przez kilka dni.
Po pierwsze z anielską wręcz cierpliwością i szacunkiem do Legionisty, bez spiny i na luzie ( uwierz proszę )

TS Wisła dobrowolnie zarejestrowano w 1910 roku a narzucone GTS w 1949
WKS Legia Warszawa dobrowolnie zarejestrowano w 1922 roku a narzucone CWKS w 1949

A więc szanowny adwersarzu z Warszawy - mamy jako kibice Wisły- nie tylko prawo, ale i moralny obowiązek oraz chęci szczere - odwoływać się wyłącznie do TS przedwojennego ( wraz z jego herbami i flagami ) a nie GTS-u powojennego, co czynimy w przeciwieństwie do Was.
Sam sobie odpowiedz, dlaczego nie odwołujesz się wraz ze swoimi braćmi po szalu - do WKS-u przedwojennego, tylko do CWKS-u powojennego

To zasadnicza różnica między nami i Twoje wywody są nielogiczne i całkiem na luzie rzecz ujmując, zarzut o hipokryzji mojej i moich braci klubowych jest niedorzeczny, natomiast

...............ja jednak z jajem i na luzie kosmicznym wręcz, czekam na Twoją lub Twoich braci odpowiedź, dlaczego odwołujecie się do tradycji powojennego CWKS-u a nie przedwojennego WKS-u ( toż to napisałem na wstępie całej tej dyskusji a powyżej w tym tekście, wyprowadziłem dowód na tą okoliczność, no chyba, że fakty historyczne to także Legijna teoria spiskowa dziejów a wedy - ręce opadają i bez flaszki nie rozbierzemy tej zagwozdki o różnicy między WKS i CWKS, bo jeśli chodzi o nas, to my już dawno,dawno temu wybraliśmy TS, a potem wyrzuciliśmy GTS na śmietnik historii i późniejsze przekształcenia po 1989 roku - KP w SSA itd. nie mają tutaj znaczenia, bo nie o to ambaras cały, lecz o odwoływanie się do takiej czyli przed lub powojennej tradycji )
Ostatnio edytowane przez kot : 22.08.2011 o godz. 19:30.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując