bukaj22 napisał(a):

Czytam , to forum od jakiegoś czasu i oczom nie wierzę...
Apoel , to nie oszukujmy się piłkarsko drużyna lepsza od Wisły. Wystarczy spojrzeć na pierszy mecz i na to jak ta drużyna potrafiła grać w piłkę. W odróżnieniu od Wisły , Apoel ma wypracowane schematy gry i w ataku pozycyjnym i w kontrze.Oglądam mecze Wisły jak i zresztą całej naszej ligi i nie tylko i widzę , że ekipa z Krakowa nie ma stylu gry. Maaskant dobrze ustawił ten zespół taktycznie , ale operowanie piłką w Wiśle mocno kuleje...
|
Jeśli taki Apoel lepszy to dlaczego statystyki po pierwszym meczu przemawiają na korzyść Wisły? Drużyna Apoel po prostu jest stara i zgrana. Nasza drużyna bez zmian kadrowych za rok też będzie tak samo zgrana. Drużyna Apoelu bardziej tworzy kolektyw bo znają się od kilku ładnych lat, a Wisła opiera się na indywidualnościach.
bukaj22 napisał(a):

|
Mecz z Litexem też nie był miarodajny. Proszę spojrzeć w jakim dołku są w tym sezonie kluby Bułgarskie.
|
Mecz z Liteksem był jak najbardziej miarodajny. Bułgarii zostały w pucharach dwie drużyny a nam jedna więcej. Przy czym należy pamiętać że obie drużyny bułgarskie odpadły po meczach z drużynami polskimi!
bukaj22 napisał(a):

|
Widzę , że niektórzy widzą w Wiśle potęgę , ale generalnie nasz futbol stoi na niskim poziomie i obawiam się , że zaliczka 1-0 , to moze być zdecydowanie za mało na ekipę z Cypru. Oczywiście mogę się mylić , ale to nie przypadek , że na LM czekamy 15 lat jak i to nie przypadek , że w fazie grupowej LE gramy od Święta. Taki jest poziom naszej piłki i niektóre jednosezonowe wyskoki nie mogą zaciemniać nam obrazu.
|
To że czekamy 15 lat na LM to jak najbardziej jest przypadek. Już nie raz eliminowaliśmy druzyny z Włoch, Niemiec, Hiszpanii, Holandii, Austrii, a do LM jakoś nie udało się trafić bo albo niekorzystne losowanie albo sędzia-pajac. Piszesz że Cypr miał w ostatnich latach dwa zespoły. To ja ci powiem że Słowacja też miała ostatnio w LM 2 zespoły a oba te kraje to nie są jakieś wielkie marki zachodnie. Polska piłka nie jest aż tak słaba jak to może się wydawać po ostatnich sezonach. Brakuje jedynie stabilizacji w zespołach, bo co oferta to zawodnik wyjeżdża na zachód i trzeba znowu drużyny przebudowywać.
bukaj22 napisał(a):

|
Najbardziej chyba dziwi , to , że zespół , który sięga po MP praktycznie co roku nie ma bazy do rozwoju młodzieży i posiłkuje się przeciętnymi w tej chwili graczami. Zaraz mi ktoś powie , że Melikson , to wielki piłkarz a ja się spytam na czyi tle jest wielki? Widzewa czy może PSV? Chce być dobrze zrozumiany... Podoba mi się gra Meliksona , ale mamy taką przywarę Narodową zachwycać się wszystkim co choć raz się udało. Na przykładzie Wisły razi mnie bardzo , że ten zespół praktycznie nie ma wyuczonej gry na kilka podań i wyjścia na pozycję. Większość akcji wygląda na przypadkowe a nie wytrenowane a Maaskant jest trenerem okrągły rok. Rozumiecie? Coś przez rok pracy powinno być widać w postępie gry a niestety tego nie ma... Dlatego niech nikogo nie zmyli , te pięć zwycięstw Wisły w twierdzeniu , ze rodzi się wielki klub mogący walczyć , ze Spartakiem czy Shachtarem. Te pięć zwycięstw trzeba szanować i gratulować takiego wyczynu , ale nie można zapominać , ze Wisła jest wciąż w przebudowie.Osobiście uważam , że mecz z Apoelem będzie bardzo trudny i nie dlatego , ze będzie wysoka temperatura a dlatego , ze Apoel , to klasowy zespół , który od Wisły gra w piłkę lepiej. Jak będzie zobaczymy , aletakie gadanie " jak nie teraz to kiedy"? jest dziwne. Ile razy już tak mówiliście? PAO? Anderlecht? Apoel? Szanse oceniam 60 - 40 na korzyść Apoelu.
|
Biedny jesteś jeśli twierdzisz że od roku w grze Wisły nic się nie zmieniło

Ty oceniasz szanse Wisły na 60-40 dla Apoelu a wszystkie booki dają Wiśle 60-70% szans.... ciekawe kto ma racje...