Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2011, 16:56
1q2 napisał(a):Wyświetl post
(...)
A żeby trochę zejść na ziemię - Moim zdaniem jak przejdziemy Apoel to będzie mega sukces a to dlatego że drużyna z Cypru jest od nas po prostu piłkarsko lepsza i to dosyć wyraźnie.
Apoel jest dobrym przykładem na to jak mądrze budowany zespół , potrafi grać -Maaskant natomiast jest przykładem jak dobry trener jest w stanie tą przewagę zniwelować a zespół też dobrym przykładem na to że można coś ugrać, zaangażowaniem,walecznością i uważną grą w defensywie.
Zgadzam się w 100%. Zakładany cel już zrealizowaliśmy, pokonując Skonto i Liteks. Tych przeciwników mieliśmy obowiązek pokonać. Gra w grupie LE odpowiada naszym ambicjom i możliwościom sportowo-organizacyjnym.

Ewentualny awans do LM, na który są spore szanse należy traktować jako dodatkowy bonus i miłą niespodziankę, żeby nie powiedzieć - sensację. Po prostu trafił się nam słaby rywal i my próbujemy wykorzystać okazję w 100%. Mówienie: "jeśli nie teraz, to kiedy?" jest głupie - bo podobne szanse dostaliśmy od losu co najmniej 2-krotnie. Z PAO i Anderlechtem. W obu przypadkach ją zmarnowaliśmy na własne życzenie (szczególnie Anderlecht, kiedy sprzedaliśmy Kosowskiego i zastąpiliśmy go Brasilią).Teraz przynajmniej będzie można powiedzieć, że daliśmy ze siebie 100%.

Dlatego ucieszę się z awansu, ale w razie (odpukać) porażki nie zamierzam robić tragedii.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
I Maaskant ma rację co do przełożenia meczu.Tak to powinno się robić ale ekstraklasa ma to w dupie.Ja wiem że powinni potrafić grać 2 razy w tygodniu ale bez jaj - większość nigdy tak nie grała więc to nie jest tak że jeden obóz i oni nagle zwiększą wydolność i będą śmigać jak grajki z ManU.
Na to potrzeba czasu
Oczywiście, że dla nas przeniesienie meczu z Koroną byłoby korzystne. Ale nie chcę takiego specjalnego traktowania, bo później będą tego samego domagać się Legia czy Amika. A nie chcę, żeby im ułatwiać zadanie. Awans do LM leży tylko i wyłącznie w interesie Wisły. A nie w interesie Korony i całej ligi. Więc niby z jakiej racji mają nam robić dobrze?

Jest tylko jedno sensowne rozwiązanie. Przeciwko Koronie ma zagrać rezerwowy skład - na pewno bez Pareiki, Jaliensa, Chaveza, Meliksona, Małeckiego, Iliewa, Sobolewskiego i Nuneza.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując