Wyświetl pojedynczy post
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2011, 12:05
http://www.sportyhub.com/ucl/wisla-k...35467ff30.html <--- obejrzałem jeszcze raz obszerny skrót z meczu Wisły z Apoelem i muszę stwierdzić, że nie wyglądało to tak źle jak w trakcie meczu. Myślę, że Wisełka miała kilka lepszych okazji do strzelenia gola niż Apoel który notorycznie ładował w środek bramki ze znacznej odległości. Ta ostatnia akcja z szarańczą Cypryjczyków to fart dla nas, dobrze że nie skierował piłki w bramkę bo by było 1-1. W kolejnym meczu, myślę, że będziemy mieli o tyle łatwiej, że oni będą zmuszeni atakować a my nastawimy się na kontry. Tylko ta cholerna pogoda na Cyprze, gdzie temperatura oscyluje koło 28 st.C w nocy. Jenak najgorsza jest wilgotność powietrza, wynosząca około 80%, toż to przecież prawie sauna. Dla porównania w tym momencie w Warszawie jest 28 st.C i 58% wilgotności. Ciekawą notkę znalazłem w google dotyczącą wpływu wilgotności na samopoczucie:
"Samopoczucie człowieka może być dobre w dużych zakresach zmienności
wilgotności względnej powietrza. Wywiera ona wpływ na samopoczucie ludzi
wówczas, gdy jest to związane z koniecznością odparowania wody z powierzchni
skóry (od autora: gra w piłkę na stadionie w Nikozji). Jeżeli w pomieszczeniu występuje wysoka temperatura i wilgotność względna (od autora: ta wyrażona w %) powietrza, wówczas zostaje zahamowany proces odparowania wody z powierzchni skóry, człowiek zaczyna się pocić i odczuwać duszność." Jak było by dobrze gdyby nie ten klimat. Ja tylko mam nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja z Grecji. Oby Wisła, mądrzejsza o doświadczenie zawodników, trenera miała tym razem szczęście i awansowała do upragnionej LM.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując