|
Wszyscy pisza o stylu, ze marny itd. A ja powiem krotko. Pieprze styl! Wisla nie jest Barcelona by grac efektownie i efektywnie. Dla polskich klubow w pucharach powinien przede wszystkim liczyc sie wynik i awans do kolejnej rundy. Pieknie to my juz nie raz gralismy i nie raz z tego powodu odpadalismy. Dla malkontentow suche fakty - niby marny styl ale ten styl dal nam 5 zwyciestw w 5 meczach! Zrozumcie, ze liczy sie wynik. To, ze Wisla gra zachowawczo w tych meczach jest zrozumiale. Maaskant wie, ze czasem mamy problemy w defensywie, robimy bledy itd. Zeby to wyeliminowac zespol gra bardziej defensywnie dzieki czemu bledow w defensywie jest znacznie mniej. Gdybysmy z taka defensywa grali ofensywnie to gwarantuje, ze juz z Litexem bysmy poplyneli. Znow ladnie bysmy odpadali.
Wczoraj bardzo pozytywne wrazenie zrobil Jovanovic. Jak na pierwszy mecz w pierwszym skladzie, ciezar tego meczu itd to zaprezentowal sie bardzo na plus. Mimo, ze dosc szybko zlapal kartke to gral na tyle rozwaznie by nie popelniac glupich fauli. Ma ciag na bramke, umie wrzucic, dobrze wyglada fizycznie. I najwazniejsze. Wydaje mi sie, ze tym wystepem pokazal, ze zdecydowanie bardziej nadaje sie na prawa strone niz na srodek defensywy.
Nunez z kolei chyba najlepszy mecz w Wisle. Duzo pracuje przez co Sobolewskiemu jest latwiej. Ma dobra lewa noge (a niewiele takich u nas), dobry soczysty strzal, mysle, ze w tej chwili dosc zdecydowanie wygrywa rywalizacje z Wilkiem.
A co do APOEL-u to niektorzy nie zauwazyli pewnej rzeczy. Nie wiem czy wynikalo to z taktyki i uznania, ze 0-1 nie jest takie zle ale wydaje mi sie, ze w koncowce oni lekko siedli kondycyjnie. W pewnych fragmentach APOEL nie mial w ogole pomyslu na gre, klepali pilke na trzydziestym metrze bez pomyslu przez co jego optyczna przewaga byla duza. Ale nie przekladalo sie to na sytuacje.
Jesli w rewanzu zagramy uwaznie w defensywie to bedzie dobrze, a przy naszym graniu z kontry cos ustrzelimy. Grajac tak uwaznie w defensywie i wypelniajac zalozenia taktyczne nie wierze bysmy dali sobie wbic trzy bramki.
|